Gevechtdetails: Floyd Mayweather vs. Conor McGregor

Op 26 augustus maakt de ongeslagen bokslegende Floyd Mayweather zijn rentree en neemt het op tegen de beruchte UFC-kampioen Conor McGregor. Na een lange periode van trash-talk is het nu tijd voor actie in de boksring. Lees verder voor meer informatie en gevechtdetails over de match-up Mayweather vs. McGregor.

Floyd Mayweather vs. Conor McGregor

De T-Mobile Arena in Las Vegas is the place to be op 26 augustus 2017. UFC president Dana White maakte de match-up Floyd Mayweather vs. Conor McGregor op 15 juni officieel bekend via een interview. Als vechtsportliefhebbers is dit het gevecht waar we lange tijd op gewacht hebben. De vraag is of Conor McGregor ook zo dominant kan zijn zodra hij in de wereld stapt die Mayweather voor ruim 20 jaar heeft gedomineerd.

Gevechtdetails: Floyd Mayweather vs. Conor McGregor

Mayweather zijn boksrecord is 49-0, terwijl McGregor nog nooit een pro-bokswedstrijd gevochten heeft. Mayweather wordt gezien als de beste bokser ter wereld en Mixed Martial Arts is geen boksen. Qua strategie en techniek is het vechten met bokshandschoenen anders dan met MMA handschoenen. Conor McGregor heeft echter al wel bewezen van een andere planeet te komen. Als enige UFC atleet is hij erin geslaagd om gelijktijdig 2 titelgordels over zijn schouders te hangen. Zowel in de 145 lbs als de 155 lbs divisie is McGregor de koning.
Lees verder voor meer informatie over de gevechtdetails en de voor- en nadelen hiervan.

1. Gewichtslimiet

De gewichtslimiet voor deze match-up is gesteld op 154 lbs (69.85 kilo) en dit gewicht is waarschijnlijk gunstiger voor McGregor. McGregor heeft namelijk al gevochten in de 170 lbs divisie en daarnaast is de Ier ook de kampioen in de 155 lbs UFC divisie. Floyd Mayweather heeft in meerdere divisies gevochten, maar meestal in lagere klasses. Zijn laagste gewicht was zelfs een gevecht in de 130 lbs divisie. Daarna vocht hij meestal in de 145 lbs divisie en maakte een uitzondering voor Saul “Canelo” Alvarez door te verzwaren naar 152 lbs.

2. Aantal rondes

Het gevecht is opgebouwd uit 12 rondes van 3 minuten en dat is ruim 2 keer zolang dan wat McGregor gewend is qua aantallen. Bij een UFC titelgevecht worden er namelijk maximaal 5 rondes van 5 minuten gevochten. Echter is MMA natuurlijk veel intensiever en als contactsport veel zwaarder. Naar verwachting zijn de aantal rondes voor McGregor dus ook geen probleem. Qua leeftijd is McGregor ook een stuk jonger ( 29 jaar ) en Mayweather is op 40 jarige leeftijd zijn fysieke lichamelijke piek misschien al voorbij.

3. Handschoenen

Tijdens de McGregor vs. Mayweather match-up worden er 8 oz handschoenen gedragen door beide tegenstanders. Het ‘Nevada Institute’ stelt als vuistregel; 8 oz voor gevechten onder 147 lbs en 10 oz voor gewichtsklasses boven de 147 lbs. Echter hadden zowel McGregor als Mayweather een verzoek ingediend voor 8 oz handschoenen. Op 16 augustus is dit verzoek ook goedgekeurd en voor deze match-up wordt er dus een uitzondering gemaakt. In vergelijking met MMA handschoenen is dit alsnog een stuk zwaarder qua gewicht. MMA handschoenen wegen normaal gezien tussen de 4 oz en 6 oz. Doordat de MMA handschoenen kleiner zijn, komen de stoten een stuk harder aan.

Wedden op Mayweather vs. McGregor

Wedden op Mayweather vs. McGregor is mogelijk bij bwin. Vele wedopties zijn beschikbaar waaronder ‘aantal rondes’ en ‘winnaar’. Maak gratis een account aan bij bwin en activeer de welkomtsbonus. Storten kan eenvoudig en snel via iDeal of een creditcard. Er is momenteel een speciale #MAYMAC actie waarbij je 50% extra winst ontvangt als Conor binnen 4 ronden Mayweather knock-out slaat. Sta jij achter deze statement van Conor zet dan nu in voor extra winkansen!

Mayweather vs. McGregor kijken op tv

Fox Sports heeft bekend gemaakt de wedstrijd uit te zenden op 2 zenders. Zowel met Nederlands commentaar als Engels commentaar. Zap dus vanaf middernacht naar Fox Sports en mis niks. Voor meer informatie over de uitzending klik hier. Als je al lid bent, kun je de wedstrijd zelfs GRATIS kijken!

Tijdstip Uitzending
20:30 uur All Access
20:55 uur All Access
21:20 uur All Access
21:45 uur All Access
23:10 uur UFC Update
24:00 uur Preview Show Mayweather vs. McGregor
01:00 uur Weigh in Mayweather vs. McGregor
02:10 uur UFC Update
03:00 uur Main Card Mayweather vs. McGregor

Fight card Mayweather vs. McGregor

Divisie Gewicht Gevecht
Light middleweight 154 lbs Mayweather vs. McGregor
Super featherweight 130 lbs Davis vs. Fonseca
Light heavyweaight 175 lbs Cleverly vs. Jack
Cruiserweight 200 lbs Tabiti vs. Cunningham

Opbrengst Mayweather vs. McGregor

Het is logisch dat er een aantal partijen heel rijk gaan worden van deze match-up. Natuurlijk beide tegenstanders, want zowel McGregor als Mayweather pakken rond de $100.000.000 door puur op te komen draven. Daarnaast is er waarschijnlijk ook nog een PPV deal afgesloten met beide heren, plus zal de winnaar een extra bonus ontvangen.
Een voorspelling betreft de opbrengst is dat er meer dan $600.000.000 verdiend gaat worden. Gekkenhuis natuurlijk aangezien we het over één sportevenement hebben. Echter was dit recordbedrag ook ruimschoots opgehaald tijdens het gevecht Mayweather vs. Pacquiao. Toen werden o.a. meer dan 4.600.000 PPV’s verkocht. Momenteel kost een ringside ticket rond de $100.000 en vele celebs leggen graag dit bedrag neer om aanwezig te zijn.

Tags: ,
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *