Glory.

Glory kickboxing is een vechtsportorganisatie die zich bezighoud met het organiseren van kickbokswedstrijden. Sinds het eerste Glory evenement in Stockholm in 2012 is Glory uitgegroeid tot de nummer 1 in de wereld op het gebied van kickboksen. De jonge organisatie wilde in eerste instantie K-1 overnemen, wat hiervoor de meest spraakmakende kickboksorganisatie ter wereld was.

Nadat dit mislukte, begonnen de initiatiefnemers een eigen organisatie op te zetten. Dit gebeurde mede door overname van andere organisaties, waaronder It’s Showtime en Golden Glory. Het hoofdkantoor bevindt zich in Singapore, maar er zijn ook kantoren gevestigd in Nederland, Engeland en Japan.

Regels

Bij Glory-evenementen is vechten met de vuisten, maar ook met de benen (trappen en kniestoten) toegestaan. Stoten met de elleboog, het vloeren van de tegenstander of met elkaar langdurig de clinch aangaan is niet toegestaan. De bedoeling is dat beide vechters door middel van verschillende trap- en stoottechnieken punten scoren. Deze opzet zorgt dan ook regelmatig voor de nodige spectaculaire gevechten. Het dragen van bokshandschoenen is verplicht bij deze vechtsport.

Tijdens deze evenementen zit er altijd een 3-koppige jury om de wedstrijden te beoordelen. Zij hanteren een bepaald puntensysteem, maar bij bijvoorbeeld een knock-out is het al duidelijk wie de winnaar is. De regel is dat wanneer een vechter tegen de grond geslagen of getrapt word, die persoon binnen 10 seconde weer op moet staan. Doen zij dit niet dan heeft de tegenstander gewonnen met als resultaat een knock-out. Dan is er ook nog de term technische knock-out en hierbij wordt door de scheidsrechter, de ringarts of de vechter zelf de beslissing gemaakt dat de wedstrijd niet kan worden vervolgt. De regels bij Glory zijn verschillend per gewichtsklasse, maar in principe duurt een ronde standaard 3 minuten en bij een officieel titelgevecht worden er altijd 5 rondes van 3 minuten gevochten.