The Money Fight levert ruim $600 miljoen op

Op 26 augustus stonden McGregor en Mayweather oog in oog. Mayweather won, maar de UFC-champ leverde een harde strijd. Beide topsporters verdiende miljoenen met de match-up. ‘The Money Fight’ heeft record na record verbroken.

McGregor verdiend $100 miljoen

McGregor is binnen een paar jaar (sinds 2013) uitgegroeid tot een UFC legende. Aan “The Money Fight” het gevecht tegen Mayweather verdiende hij minimaal $30 miljoen. Een enorm bedrag voor slechts 28 minuten te werken en dat houdt in dat hij dus ruim $1 miljoen per minuut heeft verdiend. Hierbovenop komen nog alle sponsorcontracten en andere verdiensten. Naar schatting is de Ier dus $100 miljoen rijker. De vraag is wat McGregor zijn volgende stap gaat zijn. Naar alle verwachtingen gaat dat een terugkeer naar de Octagon zijn. Zijn 155 lbs titel zal op het spel komen te staan. Het gerucht gaat al even dat er een plan is voor McGregor vs. Diaz 3.

Mayweather verdiend $300 miljoen

Mayweather is één van de best betaalde sporters ter wereld. Vorig jaar was die eer nog aan Real Madrid ster Ronaldo. De superster pakte in 2016 ruim €40 miljoen salaris plus €22 miljoen extra aan sponsorcontracten. Na Mayweather zijn overwinning op McGregor zal Mayweather naar verwachting de Portugees gaan inhalen. De geruchten gaan dat Mayweather ruim $300 miljoen heeft verdiend, maar dit bedrag kan nog stijgen. Mayweather gaf aan dat zijn eigen weddenschap van $400.000 niet was geaccepteerd. De Las Vegas bookmaker durfde het risico niet aan omdat Floyd al vele weddenschappen gewonnen had. Hij wilde inzetten op een KO onder 9,5 rondes.

“That was the plan. Let him come out trying to kill me with big shots early on, and then beat him down the stretch. My father thought it would be six or seven. It took a little longer.”

Pay-Per-Views opbrengst voor Money Fight

Tijdens het filmen van de ‘Tuesday Night Contender Series’ maakte UFC president Dana White bekend dat er 6,5 miljoen Pay-Per-Views verkocht zijn in de USA. De prijs was in de USA 99$ per Pay-Per-View, maar in Nederland was het gelukkig een stuk goedkoper. Dit houdt in dat het gevecht alleen al in de USA ruim $600 miljoen heeft opgeleverd. Hierdoor heeft Mayweather vs. McGregor meer geld in het laadje gebracht dan Mayweather vs. Pacquiao met een opbrengst van $400 miljoen wereldwijd.

Tags: ,
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *