Wedtips.

Verschillende noteringen

Zonder noteringen kun je ook geen weddenschap plaatsen. Als je nog nooit een weddenschap hebt geplaatst, kan er veel informatie op je af komen. Echter geen nood, want het is heel eenvoudig. Als je wed, speel je tegen de bookmaker. Het doel is om zoveel mogelijk weddenschappen te winnen. Ben je succesvol met je voorspelling, dan win je geld. Voorspel je de uitslag foutief dan lever je je inzet in aan de bookmaker. Wedden op UFC wedstrijden is dus geschikt voor beginners tot gevorderden.

Alle betrouwbare bookmakers bieden UFC weddenschappen aan, maar de hoogte van de notering kan per bookmaker verschillen. Normaal gezien is dit verschil niet heel hoog. Via verschillende websites kun je de noteringen per bookmaker vergelijken.

Een notering wordt altijd weergegeven in de vorm van een getal. Dit getal geeft aan hoe vaak je inleg wordt uitbetaald. Hoe hoger dit getal, des te hoger word je winstuitkering. Echter bij hoge noteringen loop je vaak ook meer risico. Om dit principe te illustreren, word het volgende voorbeeld gebruikt. Wedopties voor het gevecht Daniel Cormier vs. Anthony Johnson worden zoals hieronder weergegeven ( bwin ). Zowel naast Daniel Cormier als naast Anthony Johnson staat het getal 1.85. Dit houdt in dat je 1.85 keer je inzet ontvangt bij een juiste voorspelling. Zet je 100 euro in op Cormier als winnaar, dan win je 85 euro. Hetzelfde geldt bij winst Anthony Johnson, want ook dan is de uitbetaling 85 euro. Uit deze notering blijkt dat beide UFC vechters een gelijke kans maken.

De noteringen bij UFC wedstrijden zijn niet altijd zo evenredig verdeeld. De UFC vechter die de laagste notering krijgt, is de favoriet. De UFC vechter die een hogere notering krijgt, is de underdog. In het voorbeeld hieronder krijgt Cub Swanson de notering 1.16 en Artem Lobov 4.50. Zet je 100 euro in op Swanson als winnaar, dan win je 16 euro. Bij winst Lobov keert bwin 4.5 keer je inzet uit ( 100 euro inzet x 4.50 = 350 euro winst ).

Uit deze verdeling van de noteringen blijkt dus dat er een duidelijke favoriet is voor deze UFC wedstrijd. Je kunt een gok wagen en op de underdog inzetten of voor de meest veilige optie gaan en inzetten op de favoriet.

Wedden op UFC is winstgevend omdat er vaak een duidelijke favoriet en underdog is. Bepaalde UFC vechters zoals in het verleden Ronda Rousey, worden vaak door de media de hemel ingeprezen en onstaat er een hype omtrent de persona. Conor McGregor is sinds zijn opmars vrijwel elke wedstrijd de ultieme favoriet geweest bij de bookmakers. Bookmakers geven daarnaast de underdog altijd een zeer hoge notering. In de vechtsport is altijd alles mogelijk, want een kleine fout kan meteen afgestraft worden. In de volksmond wordt dit fenomeen ook wel ‘fighting chance’ genoemd. Oftewel ‘a good possibility of success especially if every effort is made’. In de UFC winnen daardoor ook regelmatig de underdog vechters. Door de hoge noteringen voor de underdog is het dus mogelijk een hoog geldbedrag te winnen.
Bijvoorbeeld tijdens UFC Fight Night 81 en UFC 196 wonnen de underdogs vaker dan de favorieten (Klik hier voor meer voorbeelden).

Wij adviseren om de noteringen per bookmaker goed in de gaten te houden. Deze kunnen ook gedurende de aanloop van het gevecht veranderen. Het beste is om niet te ver van te voren in te zetten. Een UFC vechter kan bijvoorbeeld geblesseerd raken en het is een aanrader om de ‘UFC Embedded Vlog Series’ te volgen. De UFC plaatst deze series via youtube online voor aanvang van de headline UFC events. In deze korte documentaire worden een aantal UFC vechters gevolgd bij hun voorbereidingen en krijg je een beter idee van de mentale en fysieke toestand van de UFC vechters. Houdt ook deze wedtip pagina goed in de gaten waar wij altijd bruikbare wedadviezen aanbieden. De beste en meest betrouwbare bookmakers om je UFC weddenschappen te plaatsen zijn 888 Sport, LeoVegas en Mr Green.