FIGHTS,

GLORY 46: uitzendtijden, voorspellingen en fight card

GLORY 46 vindt plaats in Guangzhou (China) op zaterdag 14 oktober 2017. Rico Verhoeven zal gaan
vechten tegen Antonio Silva. De afsluiter van de avond is het titelgevecht tussen Simon Marcus en Alex Pereira. Lees verder voor de uitzendtijden, voorspellingen en de GLORY 46 fight card.

GLORY 46: voorspellingen Rico Verhoeven

De match-up Rico Verhoeven vs. Antonio Silva lijkt een eitje te worden voor onze landgenoot. De noteringen zijn in Rico zijn voordeel en Leo Vegas keert enkel 1.06 keer je inzet uit bij een overwinning van Verhoeven. Silva is dus een zeer grote underdog met een notering van 8.00.
Rico Verhoeven is al lange tijd de beste heavyweight ter wereld met 7 overwinningen op rij. Silva vocht voorheen voor de UFC, maar zonder veel succes. Hij heeft zijn laatste 5 wedstrijden verloren en zijn laatste overwinning dateert van 1 augustus 2015. Antonio “Bigfoot” Silva zijn MMA record is 19-12-1 en hij gaat nu zijn geluk zoeken als kickbokser. Op 38 jarige leeftijd is het de vraag of dit een slimme keuze is. Hij neemt het op tegen de creme de la creme, dus een overwinning is zeer onwaarschijnlijk. Als het Silva lukt Verhoeven te verslaan eet ik mijn bokshandschoenen op.

GLORY 46: voorspellingen Simon Marcus

Simon Marcus heeft als notering 1.40 ten opzichte van 2.80 voor Alex Pereira. Marcus is dus de favoriet in deze match-up. De 30 jarige Canadees heeft slechts 3 keer verloren en 47 keer gewonnen in zijn kickbokscarriere. Zijn laatste 3 wedstrijden waren een succes en Simon Marcus pakte de GLORY Middleweight Championship titel op 29-04-2017. Hij nam door deze overwinnning revenge op Jason Wilnis.

De tegenstander van Simon Marcus is de 30 jarige Braziliaan Alex Pereira. Qua ervaring ook een doorgewinterde vechter met 36 overwinningen en 6 nederlagen. Tijdens zijn laatste GLORY wedstrijd op 29-04-2017 verloor Alex Pereira van Yousri Belgaroui. Hij versloeg in zijn GLORY carriere onder andere Burim Rama, Israel Adesanya en Sahak Parparyan.

GLORY 46: fight card

Tijdens GLORY 46 zal Rico Verhoeven de ring betreden en het opnemen tegen Antonio Silva. Het is geen titelgevecht, dus Rico zal de avond niet afsluiten. Dit gevecht valt nu onder de Superfight Series.

Divisie Gewicht Gevecht
Middleweight 85 kg Simon Marcus vs. Alex Pereira
Heavyweight 120 kg Ye Xiang vs. Junior Tafa
Featherweight 65 kg Chenglong Zhang vs. Quade Taranaki
Featherweight 65 kg Chenchen Li vs. Masaya Kubo
Heavyweight 120 kg Rico Verhoeven vs. Antonio Silva ( SUPERFIGHT SERIES )

GLORY 46: uitzendtijden

De GLORY 46 tv uitzending vindt plaats op Ziggo Sport Extra 1 en begint om 12.00 uur met de Superfight Series. Waarschijnlijk begint de wedstrijd Rico vs Bigfoot om circa 14.00 uur en daarna beginnen om 15.00 uur de Glory World Series wedstrijden. Ziggo Sport Extra 1 is een zender die te bekijken is door abonnees van Ziggo Sport Totaal. De GLORY 46 hoogtepunten worden op zaterdagavond om 0.00 uur uitgezonden op Ziggo Sport.

FIGHTS,

UFC 216: fight card, uitzendtijden en voorspellingen

UFC 216 wordt op 8 oktober vanaf 4 uur s’nachts LIVE uitgezonden op FOX Sports 2. Deze historische fight card mag je zeker niet missen en vindt plaats in Las Vegas. Er staan tijdens dit UFC event 2 titels op het spel. Dementrious Johnson stapt namelijk met Ray Borg de Octagon in. Daarnaast vechten Tony Ferguson en Kevin Lee voor de lightweight interim titel ( 155 lbs ).

UFC 216: Tony Ferguson vs. Kevin Lee

Midden augustus maakte de UFC bekend dat Ferguson en Lee tijdens UFC 216 zouden gaan vechten. De perfecte partij om de avond af te sluiten. Beide vechters zullen gaan strijden voor de lightweight interim titel, die in het leven wordt geroepen vanwege het uitstapje naar boksen van Conor McGregor. De Ierse kampioen kan momenteel zijn titel namelijk niet verdedigen. Lee leek niet de meest voor de hand liggende keuze aangezien Khabib ook in de rij staat voor een titelgevecht. Dana White lijkt het echter beu te zijn om op de Rus te wachten, want ‘The Eagle‘ kon niet op tijd klaargestoomd worden voor aanvang van UFC 216.

Lee heeft al goede resultaten geboekt met vijf overwinningen op rij, waarvan er vier via een submissie of TKO beslist werden. Kevin ’ The Motown Phenom’ Lee is dus goed bezig, echter waren zijn tegenstanders geen zeer grote namen. In zijn laatste twee partijen rekende hij af met Michael Chiesa ( ronde 1 ) en Francisco Trinaldo ( ronde 2 ).

He’s a phenomenal wrestler. In Tony, you saw his evolution come complete in his fight against Rafael Dos Anjos. He fought a former champion and dominated him on the feet, dominated the grappling exchanges, and seemed to be the guy who was ready for that moment. This guy is so tricky to fight. – Cormier

Tony ‘El Cucuy’ Ferguson is een grote naam binnen de UFC, want hij won o.a. de ‘The Ultimate Fighter 13’ serie. Zijn laatste negen wedstrijden waren ook succesvol, want de 33 jarige Amerikaan won deze allemaal. Met een lengte van 1.80 meter is hij 5 cm groter dan Lee. Het MMA record van Ferguson is 25-3 en in 2016 won hij twee keer de Fight of the Night bonus. Ferguson is zeer sterk op de grond en heeft meerdere malen via een submissie gewonnen.

UFC 216: Dementrious Johnson vs. Ray Borg

Als Dementrious Johnson wint, breekt ‘Mighty Mouse’ een UFC record tijdens UFC 216. Hij heeft dan 11 keer succesvol zijn titel verdedigd. Dit is natuurlijk een prachtig record, alleen spijtig dat de Flyweight divisie minder aandacht krijgt. Hierdoor is Dementrious Johnson niet zo mega bekend onder het grote publiek.

MMA record Resultaat Methode UFC Event Datum Ronde
26–2–1 Versloeg Wilson Reis Submissie (armbar) UFC on Fox April 15 2017 3
25–2–1 Versloeg Tim Elliott Jurybeslissing The Ultimate Fighter December 2016 5
24–2–1 Versloeg Henry Cejudo TKO (knees & punches) UFC 197 April 2016 1

De mainstream MMA fan focust zich meer op de hogere gewichtsklassen. Conor McGregor heeft zich bijvoorbeeld als een hype en legende weten neer te zetten, terwijl zijn records eigenlijk minder indrukwekkend zijn. Het is de tweede keer dat deze partij op de agenda staan. Tijdens UFC 215 werd deze match-up nog afgelast, net voor aanvang van het event.

Due to a viral illness to UFC flyweight contender Ray Borg, the main event bout against champion Demetrious Johnson at UFC 215 has been cancelled. Borg was deemed unfit to compete by the UFC medical team. – UFC

UFC 216: Fight Card

Het einde van het jaar is in zicht. Tijd om nog met een paar dikke fight card’s op de proppen te komen. Daar is de UFC altijd goed in om het jaar spectaculair af te sluiten. Tijdens UFC 216 staan er 2 titelgevechten op het programma. Dementrious Johnson stapt de ring in nadat het gevecht tijdens UFC 215 was verzet. Borg is nu wel fit/gezond om deel te nemen.
Voor een overzicht van alle UFC gewichtklassen klik hier.

Gevecht Divisie
Tony Ferguson vs. Kevin Lee Lightweight
Demetrious Johnson vs. Ray Borg Flyweight
Fabricio Werdum vs. Derrick Lewis Heavyweight
Mara Romero Borella vs. Kalindra Faria Women's Flyweight
Beneil Dariush vs. Evan Dunham Lightweight
Paige VanZant vs. Jessica Eye AFGELAST

UFC 216: live op tv kijken

Zap op 8 oktober om 4:00 uur s’nachts naar FOX Sports 2. Voor aanvang van UFC 216 staan de UFC previews op het programma. Mis niks en zet de wekker! Alle uitzendtijden zijn op FOX Sports te vinden.

Voorspelling UFC 216: Tony Ferguson wint via een KO/Submissie

Leo Vegas betaald 1.44 keer je inleg uit bij een winst van Tony Ferguson. Kevin Lee is de underdog met een notering van 2.88 op 6 oktober.
Wij voorspellen dat Ferguson de interim titel gaat winnen. Daarnaast is een knock-out ook zeker niet uitgesloten. Over 2.5 rondes staat op 1.75, terwijl onder 4.5 rondes slechts 1.46 uitkeert. De voorspelling is dat Ferguson er snel een eind aan maakt aan deze partij. Een overwinning in ronde 3 is een gok in de juiste richting. Waarschijnlijk gaan we ronde 4 niet meer meemaken.

Voorspelling UFC 216: Demetrious Johnson wint zeer eenvoudig

Sinds 2012 is Dementrious Johnson al ongeslagen. Hij heeft 12 wedstrijden op rij gewonnen en dit is een record binnen de UFC. Johnson is 1.60 m lang en heeft een bereik van 168 cm. Qua tool set beschikt Johnson over vele technieken, waardoor hij zowel op de grond als staand zeer snel en sterk is. Dementrious Johnson is ook niet kapot te krijgen, dus een gevecht van 5 rondes is géén enkel probleem voor hem. Van de 12 match ups, vocht Mighty Mouse 7 keer de volle 25 minuten.

Raymond Anthony Borg is iets groter met een lengte van 163 cm, maar zijn bereik is weer iets minder en bedraagt slechts 160 cm. De 24 jarige Amerikaan vecht sinds 2014 voor de UFC. Sindsdien heeft hij 2 van de 7 gevechten verloren. Ook heeft Borg nog nooit een UFC gevecht van 5 rondes gevochten, dus is het de vraag of hij dit qua conditie aankan. Plus was hij een maand geleden ook niet fit genoeg. De vraag is of hij nu wel topfit is, want veel tijd zit er niet tussen UFC 215 en UFC 216.

Puur gebaseerd op de ervaring en klasse van Dementrious Johnson voorspellen wij dat de kampioen wint. De notering is alleen zo laag ( 1.08 ) dat er geen value zit in deze wedoptie. Mits je een gok wil wagen en wed op de underdog met een notering van 8.50.
Naar verwachting worden er zeker een aantal rondes gevochten en een KO in ronde 1 is onwaarschijnlijk. Over 2.5 rondes krijgt op 6 september een notering van 1.45 en over 4.5 rondes is 1.85. Dit waren de quoterigen voor aanvang van UFC 215, nu zijn de quoteringen iets gestegen. Over 2.5 rondes krijgt een maand later een notering van 1.53 en over 4.5 rondes staat op 2.20.

,

GLORY 45: uitzendtijden, voorspellingen en fight card

GLORY 45 vindt plaats in de Sporthallen Zuid te Amsterdam op zaterdag 30 september 2017. Robin van Roosmalen mag zijn titel gaan verdedigen tegen Serhiy Adamchu uit de Oekraine. Nieky Holzken is helaas wegens een blessure niet meer van de partij. Lees verder voor de uitzendtijden, voorspellingen en de fight card.

GLORY 45: Robin van Roosmalen vs. Serhiy Adamchu

Robin van Roosmalen ( 1-10-1989 ) heeft zeer veel ervaring in de ring en is al sinds 2004 actief als pro. Zijn GLORY record is 14-3-0 (4 KO) en zijn laatste 3 wedstrijden waren overwinningen. In mei 2017 vocht Robin nog in eigen land tijdens GLORY 41 in Den Bosch. Toen versloeg hij Petpanomrung Kiatmuu9 via een jurybeslissing en won de GLORY Featherweight Championship titel ( max 65 kilo ).
De Nederlandse wereldkampioen neemt het aanstaande zaterdag op tegen Serhiy Adamchuk met als doel zijn titel te verdedigen. Zijn tegenstander werd op 7 februari 1990 geboren en is dus bijna even oud als Robin. Serhiy Adamchuk vocht in zijn carrière 43 officiële profpartijen, waarvan hij er 35 won. Zijn GLORY record is 7-3-0 (0 KO) en Adamchuk traint in Nederland bij Mike Passenier (Mike’s Gym).

GLORY 45: Robin van Roosmalen favoriet

Het titelgevecht Robin van Roosmalen vs. Serhiy Adamchuk belooft op papier het sportieve hoogtepunt van avond te worden. De winnaar van dit gevecht moet in december 2017 weer de ring in. De GLORY organisatie heeft namelijk bepaald dat de Amerikaan Kevin van Nostrand tijdens ‘GLORY 48: New York’ tegen de kampioen mag vechten.
Robin van Roosmalen ( 169 cm ) is als kampioen de dikke favoriet met een notering van 1.36. Serhiy Adamchuk ( 174 cm ) zijn notering staat op 27 september op 3.00. Robin heeft meer ervaring dan zijn tegenstander. Hij is daarnaast ook gewend om in zwaardere klasses en tegen grotere tegenstanders te vechten. Robin kan zeker tegen een stootje, dus naar verwachting behoudt hij zijn titel.

GLORY 45: blessure Nieky Holzken

Nieky Holzken is toch wel één van de bekendste kickboksers van Nederland. Lange tijd was Nieky de beste, maar hij verloor in 2016 zijn titel aan Cedric Doumbe en wist deze in 2017 ook niet terug te winnen. Tijdens GLORY 45 zou Nieky Holzken zijn tegenstander in eerste instantie de Zwitser Yoann Kongolo zijn. Echter werd eind augustus gemeld dat Holzken een andere tegenstander zou krijgen, namelijk het Russische toptalent Alim “Professor” Nabiyev ( 22 jaar oud ). Helaas werd recentelijk bekend gemaakt dat Nieky Holzken veel last had van blessures aan zijn linkervoet en linkerscheen. Deelname aan GLORY 45 was dus niet meer mogelijk. De match-up is nu afgelast en helaas staat Nieky in Amsterdam niet meer in de ring.

GLORY 45: fight card

Halve finale Light Heavyweight Tournament: Michael Duut – Dragos Zubco
Halve finale Light Heavyweight Tournament: Imad Hadar – Manny Mancha
Heavyweight: Hesdy Gerges – Mladen Brestovac
Finale Light Heavyweight Tournament: tussen de winnaar van de halve finales
Featherweight: Wereldtitelgevecht Robin van Roosmalen – Serhiy Adamchuk

GLORY 45: uitzendtijden

Natuurlijk wordt GLORY 45 in Nederland LIVE op tv uitgezonden. De uitzending van GLORY 45 begint om 21.15 uur op de zender Ziggo Sport (kanaal 14). Dit is de sportzender die door iedereen die een abonnement voor digitale tv bij Ziggo heeft, gratis kan worden bekeken. Hierdoor hoef je dus niks extra’s te betalen om GLORY 45 te kijken. Om 19.00 uur beginnen de ‘Superfight Series’. Omdat deze wedstrijden niet tot het officiële hoofdprogramma behoren, worden deze wedstrijden via internet uitgezonden op UFC TV.

FIGHTS,

Gokhan Saki vs. Luiz Henrique da Silva; uitzendtijden en voorspellingen

Gokhan Saki maakt zijn UFC debuut op 23 september in Japan. Onze 33 jarige landgenoot van Marrokaanse afkomst neemt het in Tokio op tegen de Braziliaan Luiz Henrique da Silva. Gokhan Saki nam recentelijk afscheid van GLORY om zijn carriere binnen de UFC voort te zetten. UFC Fight Night Gokhan Saki vs. Luiz Henrique da Silva wordt op FOX Sports 2 uitgezonden.

Gokhan Saki vs. Luiz Henrique da Silva

De reden dat Gokhan afscheid heeft genomen van GLORY is dat de huidige kampioen Rico Verhoeven niet wil vechten. Hierdoor heeft Saki dus de overstap gemaakt naar de UFC.

“Ik zal maar echte mannen zoeken om tegen te vechten. Echte mannen die geen uitdaging uit de weg gaan en het ook menen en niet alleen op tv zeggen voor de show. Ik wil niet eens tegen mensen als jij meer vechten. Er zit geen trots in je en dus is er ook geen glorie in een overwinning”

Saki stond voor het laatst in de ring in 2015 en versloeg toen de Roemeen Sebastian Ciobanu via een jurybeslissing. Saki is nu al 2 jaar niet meer actief geweest als prof en helaas stond Saki niet op de Fight Card in Rotterdam, want dat was anders als UFC debuut perfect geweest.
Gokhan Saki staat bekend om zijn kracht, snelheid en doorzettingsvermogen. Hij heeft al vele partijen op naam staan en van de 96 wedstrijden won hij er 83 waarvan 59 via een KO. Saki is ook een K1-kampioen geweest en heeft tegen vele grotere en zwaardere tegenstanders gevochten. Hij versloeg o.a. Melvin Manhoef, Tyrone Spong en Anderson Silva. Zijn laatste 3 wedstrijden waren een overwinning en zijn laatste nederlaag was tegen Verhoeven eind 2013.

Uitzendtijden Gokhan Saki vs. Luiz Henrique da Silva

UFC Fight Night Gokhan Saki vs. Luiz Henrique da Silva wordt op 23 september op FOX Sports 2 uitgezonden vanaf 4 uur snachts. Er is dan ook Nederlands commentaar beschikbaar, maar dan moet je wel je wekker zetten. Het main event is rond 6 uur in de ochtend afgelopen en we hopen dat Saki dan als winnaar gekroond is. Hoe meer landgenoten succesvol zijn hoe beter.

Gokhan Saki favoriet

De notering voor Gokhan Saki is op 20 september 1.57 om te winnen. Zijn tegenstander Henrique da Silva ( record 12-3-0 ) is de underdog met een notering van 2.40. Hij heeft namelijk zijn laatste 3 UFC gevechten op rij verloren. Luiz Henrique da Silva staat wel bekend om zijn KO power, maar Saki is staand heel sterk en kan klappen absorberen. Qua vechtstijl komen beide tegenstanders bij elkaar in de buurt.

De bekende bookmakers verwachten ook geen lange wedstrijd. Over 1.5 rondes heeft een notering van 2.50, terwijl onder 1.5 rondes enkel 1.50 keer je inzet uitkeert. Een snelle KO is de voorspelling en via bwin kun je een account aanmaken en wedden op je favorieten sporten. Alle nieuwe aanmeldingen ontvangen ook een welkomstbonus.

Ovince St. Preux is de grote favoriet

Bij een overwinning voor Ovince St. Preux ( record 20-10-0 ) ontvang je 1.18 keer je inleg terug. Mocht de underdog Yushin Okami (30-10-0 ) winnen dan is je winstuitkering een stuk hoger met een notering van 5.15. Er is een duidelijk verschil in de hoogte van de noteringen, maar bij de UFC heeft de favoriet vaker verloren. In de Octagon kan er namelijk van alles gebeuren, dus als wedtip is een gokje op de underdog altijd een optie. Yushin Okami komt uit Japan, dus zal het publiek achter zich hebben staan. Yushin Okami staat ook bekend om zijn goede defensie en is zeer sterk op de grond. De Amerikaan beschikt over wrestling skills en is staand ook zeer sterk. Ovince St. Preux is een paar cm groter en beide heren vallen onder de Light Heavyweight divisie.

Bij deze match up is een inzet op ‘aantal rondes’ ook een optie. De noteringen zijn hiervoor wat meer in je voordeel. Bij over 1.5 rondes is de notering 1.57 en onder 1.5 rondes staat op 2.30. Naar verwachting zal er geen snelle KO plaatsvinden en hierdoor heeft de underdog ook meer kans om zijn slag te slaan.

FIGHTS,

UFC 215: fight card, uitzendtijden en voorspellingen

UFC 215 wordt op 10 september vanaf 4 uur s’nachts LIVE uitgezonden op FOX Sports 2. Deze fight card mag je zeker niet missen en vindt plaats in Canada. Helaas is de fight Johnson vs Borg gecancelled vanwege een virusinfectie. ‘Mighty Mouse’ kan dus niet het record van Anderson Silva breken. Daardoor blijft er nog 1 titelgevecht over waarbij Amanda Nunes wederom een poging zal wagen om het op te nemen tegen Valentina Shevchenko. Lees meer