Cub Swanson verslaat Artem Lobov tijdens UFC Fight Night 108

Na een geweldig gevecht van 5 rondes in Nashville op 22 april 2017, weet Cub Swanson zijn tegenstander Artem Lobov te verslaan via unanieme jurybeslissing; 49-46, 49-46, 50-45. Het UFC gevecht was live te bekijken via UFC Fight Pass. Swanson zijn UFC record na 13 gevechten staat nu op 10-3. Op voorhand was Swanson bij de bekende bookmakers ook duidelijk de favoriet om te winnen.

Swanson schreeuwt om titelgevecht

Na zijn overwinning schreeuwt Swanson het uit dat hij tegen de winnaar van Jose Aldo vs. Max Holloway wil vechten. Na deze overwinning op Lobov heeft Swanson al 3keer op rij gewonnen. Op ons netvlies staat ook nog de knokpartij tegen Doo Hoo Choi gegrift tijdens UFC 206. Dit gevecht leek wel bijna een computersimulatie want beide vechters gaven maar niet op. Na eindeloze slagenwisselingen, trappen en bloedspetters verdiende dit gevecht de award “Fight of the Year 2016”. Het kan bijna niet anders dan dat Swanson binnekort voor de UFC titel mag gaan strijden. Swanson is bijna een veteraan te noemen in de vechtsportwereld met zijn 33jarige leeftijd. In zijn UFC loopbaan heeft de Amerikaan grote namen verslagen waaronder Dustin Poirier.

Cub Swanson kan niet wachten om weer de octagon in the stappen “So let’s do it.”

Artem Lobov trainde met Conor McGregor

Vele MMA fans waren het in 1ste instantie niet eens met de keuze van de maincard van dit UFC event. Volgens de kenners verdiende de 30jarige Rus het niet om als headliner de octagon te betreden. Vermoedelijk heeft zijn connectie met Conor McGregor ervoor gezorgt dat Lobov als tegenstander is gekozen voor Swanson. Alles wat McGregor promoot, levert meer media aandacht op. Wat dat betreft is het logisch dat de UFC voor deze optie is gegaan betreft afsluiter van de avond.
Tijdens het gevecht gaf Lobov niet op en zelfs de rake klappen op zijn kin leken niet al te veel pijn te doen. Ook trapte Swanson een aantal keer goed raak op het gezicht van Lobov. Zelfs na 4 rondes liet Lobov nog geen verslagen indruk achter en dat is knap. Swanson liet tijdens het gevecht zien om over veel skills te beschikken, want een spinning back elbow werd perfect uitgevoerd. Wat dat betreft was het een gevecht vol entertainment en moeten beide UFC vechters lof krijgen voor hun prestatie.

Tags: Artem Lobov, , Cub Swanson, UFC 108
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *