Mayweather binnen 2 ronden KO volgens McGregor

Het duel van de eeuw tussen Conor McGregor en Floyd Mayweather begint nu echt dichtbij te komen. Nog een week te gaan en beide atleten zijn momenteel keihard aan het trainen. Deze week werd bekend gemaakt dat er met 8 oz (227 gram) handschoenen gevochten gaat worden i.p.v met 10 oz (283 gram) handschoenen.

Wijziging gewicht handschoenen

Sinds de bekendmaking van het gevecht zijn McGregor en Mayweather elkaar in de media aan het
beledigen. Volgens McGregor stelde Mayweather teveel eisen en wat de Ier betreft vechten ze zonder handschoenen. Qua regels boeit het de UFC-champ allemaal niks, hij wil gewoon puur een potje vechten. Na veel geruchten kregen Conor McGregor en Floyd Mayweather deze week de toestemming om op 26 augustus met lichtere handschoenen te vechten.

Voordeel van 8 oz handschoenen

Het scheelt maar 56 gram, maar deze wijziging kan veel invloed gaan hebben op het verloop van het gevecht. De lichtere handschoenen hebben namelijk minder bescherming rond de knokkels. De bokser die harder stoot, zal het meeste profijt ondervinden. McGregor denkt dat de aanpassing in zijn voordeel gaat zijn. Mayweather daarentegen zal met lichtere handschoenen nog sneller kunnen stoten dan met 10 oz handschoenen.

“”Vooral met bokshandschoenen van 8 ounce denk ik niet dat Mayweather het tot de 2de ronde zal volhouden. Langs de andere kant hoopt een deel van mij dat de wedstrijd langer zal duren zodat ik al mijn kwaliteiten kan demonstreren.” – Conor McGregor

Tijdens de persconferenties oogt Conor McGregor super zelfverzekerd en tegen de internationale media was hij zeer uitgesproken, zoals we van hem gewend zijn.

“Ik ben klaar om 12 ronden te vechten, maar ik denk niet dat Mayweather het 2 ronden zal uithouden.” – Conor McGregor

McGregor weet dat je niet zomaar aan de top komt. Hij heeft vaak aangegeven super hard te werken voor zijn succes. Maanden van loodzware trainingen heeft hij achter de rug en er wordt getraind op alle situaties.

“Ik ben klaar voor alle scenario’s. Ik ben bereid om 12 ronden oorlog te voeren, maar ook om Mayweather bij de start meteen te verslaan.” – Conor McGregor

De meeste kenners geven McGregor weinig kans van slagen. Typische MMA-technieken zoals trappen en worstelen zijn immers verboden. Mayweather daarentegen is van de 49 professionele boksgevechten geen enkele keer verslagen. McGregor stapt dus in de wereld van Mayweather en niet andersom. McGregor is echter niet onder de indruk en vertrouwt op zijn eigen kwaliteiten.

“Je moet je geest openhouden en beseffen dat er andere manieren zijn om te vechten. Vechtsport is een complexe kunst en ik kijk ernaar uit om mijn woorden in daden om te zetten en de wereld te leren wat de kunsten van MMA zijn.” – Conor McGregor

Tags: ,
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *