UFC kampioen Conor McGregor krijgt bokslicentie

Is het toekomstige gevecht Conor McGregor vs. Floyd Mayweather een fabeltje of niet? De geruchten lijken nu steeds meer werkelijkheid te worden. Conor McGregor heeft namelijk in december 2016 een bokslicentie in Californië ontvangen. Nu kan McGregor dus in de Amerikaanse staat officieel als profbokser de ring instappen.

T-Mobile Arena Las Vegas

Daarnaast kwam in maart 2017 het nieuws naar buiten dat de  T-Mobile Arena in Las Vegas een datum heeft vastgelegd in de drukke jaarlijkse agenda. De meest logische verklaring hiervoor is dat op 10 juni 2017 het gevecht tussen Conor McGregor en Floyd Mayweather gaat plaatsvinden. Als vechtsportliefhebbers kunnen we momenteel enkel nog bidden dat het duel daadwerkelijk gaat plaatsvinden.

Floyd Mayweather vs. Conor McGregor

Het is een droomduel waarbij Floyd Mayweather als ongeslagen bokskampioen het opneemt tegen een veelvuldig UFC kampioen. Volgens een woordvoeder van Mayweather is er zeker nog geen datum geprikt. Op een vraag van de pers antwoorde hij “Conor McGregor kan zeggen wat hij wil, maar hij heeft nu nog een baas en die luistert naar de naam Dana White en zolang hij onder contract staat bij de UFC komt er geen boksgevecht met Mayweather.” De bokslegende verdiende in zijn glanzende bokscarriere naar verluidt ruim $800 miljoen. De vraag is, voor hoeveel geld gaat Floyd Mayweather zijn bokshandschoenen weer afstoffen?

$100 miljoen

Conor McGregor schreef recentelijk nog geschiedenis, want de 28 jarige Ier won tijdens UFC 205 de titel in de lichtgewichtklasse en was nu een kampioen in 2 verschillende divisies. Zijn 145 lbs kampioensgordel heeft McGregor onlangs wel weer ingeleverd. Dat McGregor veel geld verdient, is duidelijk. Op social media staan er vele selfies met sportwagens en biedt Conor zijn UFC fans een kijkje in zijn luxe leven. Het is dan ook vanzelfsprekend dat Conor McGregor minimaal $100 miljoen voor een duel met Floyd Mayweather eist. Voor Mayweather zijn soortgelijke bedragen de normaalste zaak van de wereld.

Mayweather favoriet & McGregor underdog

De bookmaker Paddy Power biedt al quoteringen aan voor het gevecht tussen de MMA vechter en de wereldberoemde bokser. Echter zijn de quoteringen enkel geldig als het gevecht puur een bokswedstrijd gaat zijn. Niemand verwacht dat Floyd Mayweather onder andere voorwaarden de ring in gaat stappen. Als bokslegende is het logisch dat Conor McGregor de underdog is met een quotering van 7.00. Als Mayweather wint, betaald Paddy Power 1.10 keer je inzet uit. Een andere wedoptie is om te wedden op beslissing via knock-out. In het geval dat Mayweather knock-out gaat, ontvang je 6 keer je inzet terug. Mocht bij ConorMcGregor het licht uitgaan, is de quotering 1.83.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *