Floyd Mayweather ruim 20 jaar ongeslagen (biografie)

Floyd Mayweather is de beste bokser ter wereld met een record van 49-0. De ongeslagen Amerikaan gaat zijn rentree maken op 26 augustus 2017. Conor McGregor is zijn tegenstander en dit gevecht zal vele records gaan breken. Mayweather was met pensioen, maar heeft speciaal voor deze match-up zijn profcarriere herpakt. Wie is Floyd Mayweather? Lees verder voor meer informatie over de beste bokser ter wereld.

Floyd Mayweather’s prof record (49-0)

Floyd Mayweather wordt door vele gezien als de beste (defensieve) bokser ter wereld. In zijn profcarriere won Mayweather 49 keer en verloor geen enkele wedstrijd. In totaal won Mayweather 15 wereldtitels in 5 verschillende divisies. Bij Floyd is het boksen er met de paplepel ingegoten. Zowel zijn vader als ooms waren professionals. Hij groeide op in een arm gezin, maar is nu één van de rijkste atleten ter wereld.
Floyd Mayweather heeft teveel wedstrijden gevochten om deze allemaal individueel aan bod te laten komen. Hieronder bespreken we dus de meest opmerkelijke overwinningen.

Mayweather start als pro in 1996

Mayweather begon zijn carriere op 11 oktober 1996, waar hij Roberto Apodaca knock-out sloeg in de 2de ronde. Vanaf 1996 tot 1998 won Mayweather zijn meeste gevechten via een KO/TKO. Mayweather won daarna ook zijn 1ste titelgevecht (WBC Super Featherweight Championship). In de 8ste ronde versloeg hij namelijk Genaro Hernández via een TKO. Dit was ook meteen Hernández zijn 1ste nederlaag in de 130 lbs divisie.

Mayweather’s beste tegenstanders

Één van zijn meest beroemde wedstrijden was er eentje waar iedereen naar uitkeek: Mayweather vs. Oscar De La Hoya. Op 5 mei 2007 zette De La Hoya zijn titel op het spel en Mayweather verzwaarde van 147 lbs naar 154 lbs. Floyd Mayweather won na 12 rondes en pakte de WBC Light-Middleweight titel. Na zijn overwinning op De La Hoya besloot Mayweather gelijk zijn WBC Light-Middleweight titel op te geven en zijn Welterweight titel te behouden

“Look, Floyd Mayweather is one of the best boxers in our generation, and for McGregor to think that he can out-box Mayweather is a little delusional.”
– Oscar De La Hoya

Op 8 december 2007 vocht Mayweather in Las Vegas tegen Ricky Hatton. Tijdens de wedstrijd was Mayweather sterker en controleerde Hatton volledig. In de 10de ronde werd een rake linkerhoek teveel voor Hatton en hij ging naar de grond. Mayweather gaf toen aan dat Hatton één van zijn beste tegenstanders is geweest.

Pensioen en zijn terugkeer

Floyd Mayweather gooide daarna tijdelijk de handdoek in de ring, maar op 2 mei 2009 maakte hij na 21 maanden bekend weer terug te keren. Het plan was om op 18 juli tegen Juan Manuel Marquez (50–4–1) te vechten, maar wegens een ribblessure werd deze match-up verplaatst naar 19 september. De afspraak was 144 lbs als catchweight, maar Floyd woog uiteindelijk 146 lbs tijdens de weigh-in. Als resultaat een boete en Marquez woog slechts 142 lbs. Uiteindelijk won Mayweather van Marquez met een score van 120–107, 119–108, 118–109.

Celstraf

Nu spoelen we een paar jaar door in de tijd en zijn we in 2012 belandt. Mayweather is niet alleen bekend om zijn resultaten in de ring, maar ook op persoonlijk vlak is hij veel in het nieuws geweest. On 1 juni 2012 moest Mayweather namelijk een straf van 87 dagen uitzitten wegens huiselijk geweld. Na 2 maanden werd hij weer vrijgelaten en lag de focus weer op boksen.

Focus op boksen na vrijlating

Via Twitter maakte Mayweather (44–0–0) na zijn vrijlating bekend dat hij tegen Saul “Canelo” Alvarez (42–0–1) zou gaan vechten. Op 24 september 2013 stapte beide heren in de MGM Grand Garden Arena de boksring in. De weegschaal gaf 152 lbs aan en Floyd kon na zijn overwinning $41.5 miljoen bijschrijven op zijn bankrekening. De juryleden scoorde het gevecht in het voordeel van Mayweather: Judge C. J. Ross 114–114, Dave Moretti 116–112 en Craig Metcalfe 117–111. Kenners gaven Alvarez met zijn jonge leeftijd (geboren in 1990) en kwaliteiten een grote kans om te winnen, maar Floyd had uiteindelijk geen kind aan de Mexicaan.

Mayweather actief in 2015

In 2015 vocht Mayweather nog 2 keer en één van de grootste bokswedstrijden ooit was Floyd Mayweather vs. Manny Pacquiao. Op 2 mei was het zover en Manny Pacquiao beschikte op voorhand over de skills om het Floyd lastig te maken. Echter was het wederom Floyd Mayweather die het ritme bepaalde. Manny wist enkel 19% van zijn stoten daadwerkelijk te plaatsen. Mayweather’s jab zorgde ervoor dat Pacquiao op afstand bleef en hij counterde succesvol met rechts. De jury bepaalde uiteindelijk het resultaat met een score van 118–110, 116–112, 116–112. Achteraf bleek Manny Pacquiao last te hebben gehad van een blessure.

Floyd Mayweather zijn allerlaatste gevecht was op 12 september 2015, waar hij zeer overtuigend Andre Berto versloeg met een score van 117–111, 118–110, 120–108. De verdediging van Berto was niet goed genoeg, dus Floyd vond zeer gemakkelijk de gaten en scoorde dus meer punten.

Mayweather vs. McGregor

Na het bekendmaken van zijn pensioen is het McGregor gelukt om Mayweather uit te dagen. Echter zal Floyd nu tegen een MMA vechter gaan sparren zonder enkele professionele bokservaring. Wat dat gaat opleveren is de vraag omdat dit de allereerste keer is dat deze match-up plaatsvindt in de boksring. Andersom is het al vaker voorgekomen dat (kick)boksers de Octagon instappen.
Ook heeft Cris Cyborg de overstap van MMA naar kickboksen gemaakt en dat was geen succes. Vele kenners zijn het eens met het principe dat elke Martial Arts vorm zeer specifiek is. Kan McGregor de hele sportwereld op zijn kop zetten, dat weten we op 26 augustus 2017.

Ruim 20 jaar ongeslagen

Mayweather maakte zijn debuut in 1996 en heeft sindsdien nog nooit een gevecht verloren. De laatste 20 jaar domineert de Amerikaan dus de boksring. Meerdere malen heeft Mayweather een pensioen aangekondigd, maar stapt telkens toch weer de ring in. Op 40 jarige leeftijd is hij dus nog steeds in topconditie om op het hoogste niveau te vechten. Wat een legende en als Mayweather in augustus McGregor verslaat, verwachten we dat hij definitief stopt. Dan is de G.O.A.T zeker een titel die Mayweather mag claimen.

Methode van overwinning Winsten Verliezen
Via knock-out 26 0
Via jurybeslissing 23 0

Noteringen Mayweather vs. McGregor

Een aantal van de beste boksers ter wereld hebben al eens geprobeerd om Mayweather te verslaan. Echter tevergeefs en nu is het aan Conor McGregor om misschien geschiedenis te schrijven. Alle bookmakers en de meeste bokskenners geven McGregor een hele kleine kans.

Het team van McGregor heeft natuurlijk een andere mening en staan totaal achter de Ier. Dillon Danis, teamgenoot van Conor McGregor, is overtuigd van Mcgregor’s kwaliteiten. In een interview met TMZ Sports zei de Amerikaan:

‘McGregor will 100% finish Mayweather. Mayweather is a bit better at avoiding the shots, so I think maybe under 6 rounds’.
– Dillon Danis

Bij de bekende bookmakers is McGregor op 22 juni 2017 duidelijk de underdog met noteringen tussen de 5.00 en 7.00. Een aantal bookmakers bieden een hogere notering aan dan de andere. De notering voor Mayweather ligt meer bijeen en valt tussen de 1.11 en 1.18. Na de bekendmaking van het nieuws over de bokshandschoenen, zijn de noteringen voor McGregor verder gezakt. Op 20 augustus ligt de notering voor McGregor op 4.50 en Mayweather op 1.29.

Helaas is het momenteel niet mogelijk om een nieuwe wedaccount aan te maken bij bookmakers. Het is even wachten tot de Kansspelautoriteit (KSA) een licentie heeft uitgegeven voor de Nederlandse aanbieders. Momenteel is het wel mogelijk om bij de TOTO te spelen omdat die wel een licentie hebben.

 

Tags:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *