Germaine de Randamie vecht niet tegen Cris Cyborg

Sinds Germaine de Randamie de 145 lbs titel won in februari 2017, leek ze even ondergedoken. Haar mediastilte werd echter op 26 mei 2017 door middel van een verklaring van Brian Butler onderbroken. Haar manager verklaarde namelijk dat Germaine de Randamie niet tegen Cris Cyborg wil vechten.

Kritiek op Germaine de Randamie

Germaine de Randamie kreeg na dit bericht een hele hoop kritiek en dat is de kampioene duidelijk niet in de koude kleren gaan zitten. Op Instagram heeft ze nu ook een uitgebereide reactie geplaatst. Germaine de Randamie gaf onder andere een verklaring waarom ze niet tegen Cyborg wil vechten.

‘Het gevecht tussen mij en Cris Cyborg is mij vorig jaar november aangeboden. Ook toen had ik al mijn bedenkingen, maar heb toch het gevecht geaccepteerd. Cris Cyborg heeft het gevecht afgewezen, omdat zij niet het gewicht van 66 kilo kon halen in twaalf weken tijd. Een maand later werd ze bezocht door de USADA en kwam niet door de test. De rest van het verhaal is bekend.’

Germaine de Randamie laat duidelijk weten niet bang te zijn voor Cris Cyborg. Echter is ze van mening dat als je topsport wilt beoefenen, je dit doet zonder middelen die de spiermassa kunnen beïnvloeden. Na haar 1ste bericht, volgde ook nog een 2de Instagram post. Hierin gaf Germaine de Randamie ook meer informatie over haar blessure.

‘Ik heb 14 juni een afspraak met de arts en dan word er besloten of er geopereerd gaat worden. Ook deze optie moet ik dusdanig afwegen, want er bestaat een grote kans dat mijn pezen/zenuwen dusdanige schade kunnen op lopen waardoor ik mijn hand niet meer optimaal zou kunnen gebruiken’.

Daarnaast legt ze ook uit dat ze voorafgaand aan het gevecht met Holly Holm al gezegd had terug te willen keren naar haar natuurlijke gewicht van 61 kilo. Volgens de Randamie had de UFC daar ook geen enkel bezwaar tegen. Wat dat betreft is het dus logisch dat ze haar focus legt op de 135 lbs divisie.

UFC vechters in de 135 lbs divisie

Tijdens UFC 213 in Las Vegas gaat Amanda Nunes haar titel verdedigen en misschien kan Germaine de Randamie daarna een titelgevecht afdwingen. In de bantamgewichtsklasse is ze zeer dominant, dus is haar terugkeer begrijpelijk. Holly Holm keert ook terug naar de 135 lbs klasse, want ze vecht tegen Bethe Correia in Singapore op 17 juni. Nu Ronda Rousey van het toneel verdwenen lijkt, is de divisie open voor andere role models. De toekomst zal het leren welke atlete de volledige controle overneemt. Tot nu toe is het nog niemand gelukt om Ronda Rousey’s dominante reeks te overtreffen.

Tags:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *