Germaine de Randamie is haar titel kwijt

In Brooklyn won Germaine de Randamie dit jaar tijdens UFC 208 de vedergewichtstitel door Holly Holm te verslaan. Nu was het plan dat Cris Cyborg daarna tegen de Randamie ging vechten maar dat wees onze landgenote af. Als resultaat heeft de UFC de 145 lbs titel nu afgepakt. Lees verder voor meer informatie.

Cris Cyborg en haar doping verleden

Cris Cyborg (2-0 UFC) testte in 2011 al positief op het gebruik van de substantie ‘stanozolol’. Daarvoor werd ze één jaar geschorst, maar vorig jaar testte Justino wederom positief op het gebruik van een ander verboden middel. Tot een schorsing kwam het dit keer niet want door het Amerikaanse antidopingagentschap (USADA) kreeg Cyborg therapeutische vrijstelling voor het gebruik van ‘spironolactone’.

Germaine de Randamie schreef geschiedenis

Germaine de Randamie (4-1 UFC) zorgde tijdens UFC 208 voor een primeur door als 1ste Nederlandse vrouwlijke atlete een MMA-titel te veroveren. Echter heeft ze te kennen gegeven niet tegen Cyborg te willen vechten wegens haar dopinggebruik. Deze keuze is haar nu alleen helaas duur komen te staan. Op Social Media plaatste ze een lange post met uitleg. Daar gaf ze ook te kennen dat ze zich weer op de 135 lbs divisie wil gaan richten.

Germaine de Randamie is titel kwijt

Vandaag kwam ook naar buiten dat Germaine de Randamie niet op de hoogte is gebracht van de beslissing dat haar titel afgepakt zou worden. Tijdens een interview gaf ze namelijk aan;

“I had absolutely no idea that I was being stripped of the belt. I found out through Social Media. Nobody ever told me anything about it.”

Deze beslissing kan nog welleens een staartje gaan krijgen. De UFC staat bekend om niet de vechters op de 1ste plaats te zetten, maar vooral in te gaan op de mediahype’s en de ‘money fights’. We hopen dat Germaine wel weer in de 135 lbs divisie te zien gaat zijn. UFC Rotterdam kan een perfecte venue zijn. Altijd geweldig om voor het thuispubliek en een volgepakt Ahoy de octagon in te stappen.

UFC 214

Via twitter werd door de UFC op 19 juni 2017 officieel bekend gemaakt dat Justino het gaat opnemen tegen Anderson (9-2 MMA, 0-0 UFC) tijdens UFC 214. Dit UFC event wordt gehouden op 29 juli in Anaheim. Cyborg wordt gezien als de beste vrouwlijke MMA vechtster ter wereld. Het is ook niet de 1ste keer dat er tegenstanders weigeren om samen de octagon te betreden. Jaren lang heeft Ronda Rousey die dans ontlopen. Het dopinggebruik was ook haar reden om het gevecht niet aan te gaan. Plus qua gewicht is Cyborg een stuk zwaarder, dus was het onmogelijk voor de Braziliaanse om te zakken naar 135 lbs.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *