Voorbeschouwing UFC Rotterdam

Op 2 september 2017 staat de Ahoy te Rotterdam in het teken van UFC Fight Night. Vorig jaar was het event een enorm succes. Stefan Struve stapt dit jaar wederom de Octagon in en hij neemt het op tegen de Rus Alexander Volkov. Het UFC Rotterdam event is live te kijken op FOX Sports. Lees verder voor de voorbeschouwing en noteringen.

Notering winnaar: Stefan Struve vs. Alexander Volkov

Stefan ‘The Skyscraper’ Struve is de underdog aankomend weekend. Zijn notering staat momenteel op 2.05, terwijl de notering voor Alexander Volkov 1.70 bedraagt. Volkov wordt door de bekende bookmakers dus als favoriet gezien. Beide hebben veel MMA ervaring. Volkov vocht al 28 wedstrijden en verloor tot nu toe maar 6 keer. Struve is 8 van de 32 keer verslagen en zijn KO/TKO percentage is 25%. Wegens Struve zijn lengte is zijn reach een stuk langer namelijk 84 inch (213.36 cm) ten opzichte van 80 inch (203.2 cm). Volkov zal Struve op afstand moeten gaan houden met zijn benen/traptechnieken. Zijn defensie is vrij solide (52.5%), dus dat kan een goed wapen zijn voor de nieuwkomer.

Alexander Volkov is nieuw in de UFC, want tot vorig jaar vocht hij voor de organisatie Bellator. Zijn debuut in de UFC was zeer succesvol met 2 overwinningen op Roy Nelson en Timothy Johnson.
Stefan Struve won in 2016 ook 2 keer van zowel Daniel Omielanczuk als Antonio Silva, echter heeft Struve wel last gehad van een blessure. De vraag is of hij voldoende tijd heeft gehad om te herstellen en te trainen op topniveau. Dit kan een reden zijn van zijn underdog status voor dit gevecht en daarnaast is Volkov ook veel actiever geweest. Sinds 2016 is de Rus ongeslagen en vocht 4 keer, dus aan wedstrijdritme ontbreekt het niet.

Wedoptie’s aantal rondes

Naast de wedoptie om op de winnaar in te zetten, biedt MrGreen de wedoptie aan om te wedden op ‘aantal rondes’. Op 30 augustus zijn de noteringen voor ‘over 1.5 rondes’ 1.57. Bij een snelle knock-out ontvang je 2.30 keer je inzet. Dit houdt wel in dat het gevecht in de 1ste ronde afgelopen moet zijn.
In de Heavyweight divisie bezitten de meeste vechters over veel power. Hierdoor komt het regelmatig voor dat gevechten snel eindigen via een KO/TKO. Struve zijn laatste 5 gevechten duurde respectievelijk 2, 1, 3, 3 en 1 ronde. Volkov zijn KO record is ook niet overtuigend genoeg om op ‘onder 1.5 rondes’ in te zetten. Van zijn laatste 8 gevechten, duurde er 6 de volle 3 rondes. De jury kwam er dus veel vaker aan te pas om de eindbeslissing te nemen. Als wedtip is de optie ‘over 1.5 rondes’ waarschijnlijker. Een notering van 1.57 biedt genoeg ruimte om winst te maken bij een correcte voorspelling.

UFC Rotterdam LIVE kijken

FOX Sports zendt het UFC event in Nederland gewoon LIVE uit op 2 september. Vanaf 17:45 uur starten de Prelims op FOX Sports 4. Daarna begint de uitzending van de Main Card om 21:00 uur. Op zowel de zender FOX Sports 2 (US commentaar) als FOX Sports 4 (NL commentaar) is het beschikbaar.

UFC Rotterdam Fight Card

Helaas heeft Germaine De Randamie recentelijk moeten opgeven wegens een blessure. Aankomend weekend zal Stefan Struve dus als enige Nederlander de Octagon betreden. Er is gelukkig al wel een vervanger gevonden voor De Randamie, dus we hoeven geen enkele wedstrijd mis te lopen. De rest van de Fight Card is als volgt:

Gevecht
Alexander Volkov vs. Stefan Struve
Marion Reneau vs. Talita de Oliveira
Siyar Bahadurzada vs. Rob Wilkinson
Leon Edwards vs. Bryan Barberena
Darren Till vs. Bojan Veličković
Mairbek Taisumov vs. Felipe Silva
Michel Prazeres vs. Mads Burnell
Rustam Khabilov vs. Desmond Green
Francimar Barroso vs. Aleksandar Rakić
Bojan Mihajlović vs. Abdul-Kerim Edilov
Tags: ,
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *