FIGHTS,

De resultaten van UFC 214 op een rijtje

Tijdens het UFC 214 event vonden er 3 titelgevechten plaats. Jon ‘Bones’ Jones is na ruim 2 jaar weer officieel de UFC lichtzwaargewichtkampioen. Daniel Cormier werd op 29 juli 2017 in de 3de ronde verslagen. Ook won Tyron Woodley zijn gevecht en pakte Cyborg de 145 lbs titel die Germaine de Randamie had moeten inleveren. 

Daniel Cormier vs. Jon Jones 2

Jon Jones won tijdens UFC 214 via een knock-out van zijn rivaal Daniel Cormier. Jon Jones startte zeer sterk met een hoog volume aan stoten en trappen, waardoor ‘Bones’ de 1ste ronde op naam schreef. Echter pakte Cormier daarna snel de controle over en kwam ‘DC’ in de 2de ronde beter in zijn ritme.
Net zoals tijdens de 1ste match-up, zette Cormier voorwaartse druk op Jones. De meest krachtige stoten leken van Cormier te komen, maar Jon Jones gebruikte zijn traptechniek succesvol. Cormier bleef echter de druk opvoeren en het leek een echte titanenstrijd te worden.
Halverwege de 3de ronde zag Cormier een high-kick over het hoofd. Zijn inschatting was verkeerd en de trap van Jones zorgde voor een verrassend slot. Stiekem hoopte we allemaal op een gevecht van 5 rondes, omdat beide heren alles uit de kast leken te halen.
Vanaf het punt dat Cormier tegen het hoofd geraakt was, hoefde Jones het alleen nog maar af te maken. Cormier was helemaal uit balans en viel op de grond dankzij nog een rake trap tegen zijn middel. Eenmaal op de mat hoefde ‘Bones’ alleen nog maar erop los te slaan, waarna scheidsrechter John McCarthy het gevecht beëindigde.

Na het gevecht waren beide vechters emotioneel. De rivaliteit tussen beide vechtersbazen werd na de overwinning even opzij geschoven. Jon Jones was erg complimenteus over zijn tegenstander Daniel Cormier. Volop in tranen werd ‘DC’ nog door Joe Rogan geinterviewd. Zijn emoties kon Cormier niet bedwingen:

’Als je 2 keer verliest is er geen sprake meer van een rivaliteit.’

Op het einde kreeg de nieuwe kampioen Jon Jones nog het laatste woord en daagde gelijk voormalig UFC zwaargewichtkampioen Brock Lesnar uit.

’Brock Lesnar, als je wil weten hoe het voelt om in elkaar gemept te worden door iemand die 40 pond lichter is, kom maar op.’

Tyron Woodley vs. Demian Maia

Tyron Woodley staat niet bekend om het leveren van de meest spraakmakende gevechten. Tijdens zijn optredens heeft het publiek al vaak ‘BOE’ spreekkoren laten horen. Ook ditmaal was dat weer het geval, want het was toch wel een erg saaie wedstrijd.
Tyron Woodley versloeg Demian Maia om zo zijn UFC weltergewichttitel te behouden. ‘The Chosen One’ werd na 5 rondes tot winnaar uitgeroepen na een zeer teleurstellende partij. Op voorhand was dit al te verwachten, omdat Woodley vaak op safe speelt.
Maia probeerde uit volle macht een takedown te realiseren, maar tevergeefs. Gedurende de volle 5 rondes zette de Braziliaan 21 takedowns in, maar Woodley wist deze allemaal te verdedigen.
In totaal plaatste Maia slechts 29 stoten en trappen, echter bracht dat geen enkele schade toe. Woodley koos ervoor om geen risico’s te nemen en Maia week niet van zijn tactiek af. Beide heren braken nog een record waar je niet trots op hoeft te zijn. In totaal werden er maar 86 tikken uitgedeeld en dat is het laagste aantal ooit in een titelgevecht. Al met al dus geen prachtig titelgevecht.

Cris Cyborg v.s. Tonya Evinger

Cris Cyborg is nu nieuwe UFC vedergewichtkampioene en ze volgt Germaine de Randamie op die haar titel moest inleveren. Onze landgenote wilde namelijk niet tegen Cyborg vechten wegens haar dopinggebruik.

Cris Cyborg was voor aanvang zwaar de favoriete en ze heeft deze rol waargemaakt. De Braziliaanse versloeg Tonya Evinger zeer eenvoudig via een TKO in de 3de ronde. Geen enkel moment kwam Cyborg eigenlijk in gevaar, maar Tonya heeft wel haar doorzettingsvermogen laten zien.

Cyborg leek tijdens het hele gevecht haar kalmte te bewaren en had geen haast. Tijdens de 1ste 2 rondes probeerde Tonya de clinch aan te gaan, maar met weinig succes. Ze kon geen schade toebrengen aan Cyborg. In de 3de ronde werd het teveel voor Evinger die al een paar rake klappen had opgevangen.
Cyborg gebruikte haar knietjes in de clinch en raakte Tonya 3 keer zeer hard, waarna de Amerikaanse neer ging. Al snel stopte de scheidsrechter het gevecht, want Tonya kon niks meer inbrengen tegen de stoten van Cyborg. We zijn benieuwd met wie Cyborg hierna gaat vechten. Misschien Holly Holm?

Robbie Lawler v.s. Donald Cerrone

Lawler wist uiteindelijk in een vermakelijke partij van Cerrone via een jurybeslissing te winnen. Het enige nadeel aan dit gevecht was dat het maar 3 rondes duurde. De jury gaf als score: 3 x 29-28.
Lawler won op basis van de 1ste en 3deronde, want Cerrone wist de controle terug te pakken in de 2deronde. Lawler begon zeer agressief en zette Cerrone direct onder druk met zijn harde stoten waardoor het leek dat het een kort gevecht zou worden. Echter staat Donald ‘Cowboy’ Cerrone bekend als een langzame starter, dus kon hij zich herstellen. In die ronde was Cerrone veel agressiever en won die vol overtuiging. In de slotronde werd Lawler weer wakker en zette meer voorwaartse druk. Vooral de stoten naar Cerrone’s middel waren een succesvol wapen en leken pijn te doen. Uiteindelijk won Lawler het gevecht, maar alle respect ten opzichte van Cerrone. Beide gaven niet op en het begon en eindigde als een echte strijd.

Volkan Oezdemir vs. Jimi Manuwa

Het is hem weer gelukt! Oezdemir slaat Manuwa knock-out binnen 42 seconden. Volkan Oezdemir heeft door deze overwinning zijn naam in de top van de lichtzwaargewichtdivisie gevestigd. De Zwitser won tijdens UFC 214 door Jimi Manuwa te overrompelen. Dit was zelfs zijn 2de overwinning achter elkaar in minder dan 1 minuut. Want tijdens zijn vorige gevecht, sloeg hij Misha Cirkunov in 28 seconden knock-out.
De Zwitser wist dus ook ditmaal de kin van zijn tegenstander te vinden en bij Manuwa ging gelijk het licht uit na die rake klappen. Door zijn prachtige prestatie kunnen we waarschijnlijk snel een titelgevecht verwachten voor Volkan Oezdemir.

Resultaten Main Card UFC 214

De UFC 214 fight card was de moeite waard met 3 titelgevechten en een aantal prachtige knock-outs. In de tabel een overzicht van de resultaten van de UFC 214 main card.

Jon Jones verslaat Daniel Cormier KO 3
Tyron Woodley verslaat Demian Maia Jurybesluit 5
Cris Cyborg verslaat Tonya Evinger TKO 3
Robbie Lawler verslaat Donald Cerrone Jurybesluit 3
Volkan Oezdemir verslaat Jimi Manuwa KO 1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *