Nabeschouwing UFC Fight Night: Holly Holm vs. Bethe Correia

Tijdens UFC Fight Night 111 in Singapore zette Holly Holm haar opponent even flink voor schut. De Amerikaanse schopte Bethe Correia in de 3de ronde zonder genade tegen de grond. De high kick leek verdacht veel op de trap die Ronda Rousey de titel kostte. Lees verder voor de volledige nabeschouwing. 

Resultaat Holy Holm vs. Bethe Correia

Holly Holm was de favoriete om te winnen. Bij alle bookmakers waren de noteringen in het voordeel van Holm. Zoals verwacht begon het gevecht aftastend. De vechtpartij was zeker niet spannend tijdens de 1ste 2 rondes. Er was niet veel actie en Holm leek op veilig te spelen. Als gameplan was haar tactiek om rustig af te wachten tot Bethe Correia een fout maakte, waarna de aanval in te zetten.

De fans in het stadion waren tegen die tijd echter al onrustig aan het worden. Het probleem was dat Holm geen verlies kon veroorloven, dus was het noodzakelijk dat ze deze partij zou winnen. Na afloop van het gevecht gaf ze al aan dat ze wist dat er Boe’s geroepen zouden gaan worden. Dat was dus geen verrassing voor de ex-kampioene.

3de ronde KO: high kick holly holm

In de 3de ronde begon Bethe Correia Holly Holm uit te dagen. Met verschillende handgebaren probeerde ze Holm naar zich toe te lokken. Bethe Correia is slechts 1,65 meter lang en Holm bleef met haar snelle voetenwerk steeds buiten bereik van ‘The Pitbull’. Zo liet Bethe Correia ook haar armen zakken en gaf ze zichzelf bloot, wat natuurlijk tegen een voormalig kickbokskampioene niet slim is.

Holm bleef rustig en via een perfect geplaatste trap tegen het gezicht van Bethe Correia, ging ze naar de grond. Waarna Holm direct op haar afstormde om nog een stomp te verkopen. De scheidsrechter moest snel ingrijpen en Holm won via een prachtige Knock-Out. De trap was bijna een kloon van de trap tegen het gezicht van Ronda Rousey. Beide zo snel en met behulp van een uitmuntende techniek, dat de trap niet meer te verdedigen valt.

‘The Preachers Daughter’ is gelukkig weer terug van weggeweest en als atlete heeft Holly Holm altijd veel respect voor de sport gehad en deze overwinning is haar gegunt. Na haar overwinning op Rousey was ze ook heel dankbaar en we hopen Holm nog een aantal jaar in de octagon te zien. Deze overwinning zal haar goed doen en wie weet komt er ooit nog een rematch; Holly Holm vs. Ronda Rousey 2.

UFC 213

Het volgende grote UFC event vindt begin juli plaats in Las Vegas. Amanda Nunes gaat haar titel verdedigen en ook stapt Alistair Overeem weer de octagon in. Onze landgenoot lijkt nog geen rust te nemen, want op 4 maart 2016 vocht hij nog tegen Mark Hunt. Via een weergaloze knie tegen het hoofd ging Hunt toen naar de grond. Overeem aast weer op een titelgevecht, want de afgelopen keer verloor hij van Miocic tijdens UFC 203.
Op latere leeftijd heb je als vechter niet alle tijd van de wereld meer om je dromen na te jagen. We verwachten dat Overeem dus veel indruk wil maken dit jaar. Ook hopen we hem te mogen verwelkomen in Ahoy op 2 september 2017. Houdt deze website in de gaten voor alle updates omtrent UFC 213 en andere vechtsport events.

Tags: ,
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *