Fightcard UFC 213 om vingers bij af te likken

Op 4 mei 2017 is officieel bevestigd dat Overeem zal gaan vechten tijdens UFC 213. Het UFC 213 event vindt plaats op 8 juli in de T-Mobile Arena te Las Vegas.

Overeem vs. Werdum 3

We zeggen vaak 3keer is scheepsrecht en eindelijk worden we beloond met deze prachtige match-up. Beide zwaargewichten stonden al 2keer eerder samen in een kooi. Bij de 1ste ontmoeting won Werdum, maar Overeem was tijdens de 2de ontmoeting de winnaar. Onderling staat het dus gelijk qua resultaat en dit 3de gevecht zal uitmaken wie de beste MMA vechter is.

Fabricio Werdum 

Fabricio Werdum (MMA 21-6-1) is een veteraan in de MMA sport. Op 39jarige leeftijd is de Brazilaan nog super fit. Sinds zijn terugkeer naar de UFC in 2007 won hij 7 van zijn 8 gevechten.
De wedstrijdfrequentie van Werdum is lager dan die van Overeem. De vechttechniek van Werdum kan dus in juli nog wat stroef overkomen. Werdum zal even moeten warmdraaien in de 1ste ronde. Travis Browne lukte het op 10 september 2016 niet om Werdum te overmeesteren en dat was Werdum zijn laatste UFC gevecht. Nu is het aan Overeem de taak om zijn krachten te bundelen tijdens UFC 213.

Alistair Overeem

Alistair Overeem (MMA 42-15-0-1) is over de hele wereld beroemd. In Nederland is Alistair ook zeer populair met name door zijn deelname aan de K1 en recente successen in de UFC. Overeem is 36 jaar oud en het einde van zijn loopbaan is in zicht.

Overeem zijn laatste gevecht was op 4 maart 2017 tijdens UFC 209, waar hij op spectaculaire wijze Mark Hunt versloeg. Overeem oogde scherp en trapte Hunt in de 3de ronde KO met een snoeiharde knie. Als Overeem een overwinning pakt op Werdum is een titelgevecht in 2017 niet uitgesloten.

Ranglijst

Op de officiele UFC ranglijst staat Werdum op de 1ste plaats en dat is 2 plekken boven Overeem. Stipe Miocic is nog steeds de kampioen in de zwaargewichtsklasse en verdedigd zijn titel op 13 mei 2017. Klik hier voor alle UFC 211 wedtips.

Maincard UFC 213

De UFC is weer van plan om records te breken tijdens International Fight Week. De fightcard voor UFC 213 is om te smullen en als UFC fans is dit event een droom die uitkomt. Het titelgevecht van Cody Garbrandt vs. T.J. Dillashaw was reeds al half bekendgemaakt. Er is nu nog 1 plek vrij op de maincard en we wachten met smart af wie deze gaat opvullen. Het gerucht gaat dat Amanda Nunes en Valentina Shevchenko van de partij zijn.

Cody Garbrandt vs. T.J. Dillashaw Bantamweight
Fabricio Werdum vs. Alistair Overeem Heavyweight
Donald Cerrone vs. Robbie Lawler Welterweight
Anthony Pettis vs. Jim Miller Lightweight
Tags: , Fabricio Werdum,
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *