UFC Fight Night 110 voorbeschouwing

Mark Hunt zal op 10 juni 2016 in Nieuw-Zeeland met Derrick Lewis de octagon instappen. Voor eigen publiek zal de ‘The Super Samoan’ de confrontatie aangaan met de 32 jarige Amerikaan. Lees verder voor meer informatie over deze match-up.

Feiten Mark Hunt

Mark Hunt kwam in 2010 de UFC binnen nadat de organisatie PRIDE overnam. De UFC wilde in 1ste instantie het contract afkopen van Hunt, maar de voormalig K1-kampioen ging daar niet mee akkoord. Gelukkig, want uiteindelijk groeide Mark Hunt uit tot een publiekslieveling met zijn karakteristieke walk-off knockout.

Mark Hunt heeft al vele overwinningen op naam staan. Zo versloeg hij o.a. Stefan Struve, Ben Rothwell, Antonio Silva en Frank Mir. Zijn MMA-record is 12-11-1-1 en Hunt’s UFC record is 7-5-1-1.
Mark Hunt vocht als laatste tegen Alistair Overeem tijdens UFC 209. Overeem wist met een snoeiharde knie tegen het gezicht van Hunt de overwinning te pakken.

De zwaargewichtsdivisie is altijd zeer boeiend, omdat elke UFC vechter beschikt over KO power. Mark Hunt is qua bouw niet afgetraind, maar beschikt over kwalitatief hoge boks – en kickbokstechnieken.

Feiten Derrick Lewis

Derrick Lewis vecht pas sinds een paar jaar voor de UFC. Op 19 april 2014 maakte de Amerikaan zijn UFC debuut tegen Jack May en won via een TKO. Daarna verloor Derrick Lewis slechts 2 keer tegen Matt Mitrione en Shawn Jordan. Derrick Lewis is een sterke atleet, want hij won 8 keer via een KO/TKO. In februari 2017 was Travis Brown de pineut, want hij verloor het gevecht in Canada via een Knock-Out.

De match-up gaat zeer spannend worden, want beide heren zijn zeer sterk en hebben veel ervaring in de octagon. Ook beschikken beide tegenstanders over een soortgelijke skillset, dus naar verwachting gaat een KO/TKO het resultaat beslissen. Het aantal takedown en submissie actie’s zal waarschijnlijk gering zijn.

Mark Hunt nipt de underdog

De noteringen die bookmakers aangeven, is een leidraad om te bepalen welke vechter de favoriet is. Momenteel is dat niet Mark Hunt, want met een notering van 1.95 is Hunt de underdog. Derrick Lewis krijgt een winstnotering van 1.80 en wordt dus naar verwachting de winnaar. De noteringen voor aantal rondes is met dezelfde ratio opgebouwd. De notering is 1.80 voor ‘over 1.5 rondes’ en 1.95 voor ‘onder 1.5 rondes’.
 

UFC Fight Night 110 maincard

Divisie UFC gevecht
Heavyweight Mark Hunt vs. Derrick Lewis
Middleweight Derek Brunson vs. Daniel Kelly
Lightweight Ross Pearson vs. Dan Hooker
Light Heavyweight Ion Cutelaba vs. Henrique da Silva
Flyweight Tim Elliot vs. Ben Nguyen
Featherweight Mizuto Hirota vs. Alex Volkanovski
Tags:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *