UFC 212 nabeschouwing

De UFC 212 maincard werd op zondag 4 juni 2016 LIVE uitgezonden op FOX Sports 6. Het UFC event vond plaats in Rio de Janerio en tijdens het mainevent won Max Holloway de 145 lbs titel. Lees verder voor de resultaten en de UFC 212 nabeschouwing.

Resultaat Jose Aldo vs. Max Holloway

Vele wedopties waren er op voorhand beschikbaar en Jose Aldo was duidelijk de favoriet om de featherweight titel te winnen. Echter was in dit geval de underdog dominanter en nu is Max Holloway de officiele 145 lbs kampioen.
Jose Aldo leek in ronde 1 en het begin van ronde 2 volledig de controle over het gevecht te hebben. Echter tegen het einde van de 2de ronde oogde Aldo uitgeput wat effect had op het voetenwerk van de Braziliaan.
Max Holloway startte daarna de 3de ronde zeer aggressief en sloeg Jose Aldo naar de grond. Uiteindelijk na vele rake stoten tegen het hoofd van Aldo stopte scheidsrechter McCarthy het gevecht. In de Jeunesse Arena in Rio de Janeiro kon je daarna een speld horen vallen. In eigen land ging Aldo dus onverwacht ten onder.
De voormalige kampioen verloor zijn titel in het verleden al tijdens UFC 194 aan Conor McGregor. Plus is de titel nu in handen van de nieuwe kampioen Max Holloway. De vraag is dus wat de toekomst zal bieden voor Jose Aldo? Hij is een legende in de MMA sport, maar 2 nederlagen kunnen een effect gaan hebben op zijn UFC carrière.

Voorspelling Claudia Gadelha vs. Karolina Kowalkiewicz

Claudia Gadelha was voor aanvang van de wedstrijd de favoriete en ze heeft deze reputatie ook waar gemaakt. Karolina Kowalkiewicz belandde in de 1ste ronde al snel in een benarde positie. Kowalkiewicz maakte een fout waardoor Gadelha de kans kreeg op een submissie aanval. De Brazilaanse zette de rear naked choke zo strak in dat Kowalkiewicz geen andere optie meer had, dan af te kloppen.
Claudia Gadelha heeft al 2keer tegen de huidige kampioene Jedrzejczyk gevochten, dus de vraag is of een 3de match-up gerealiseerd gaat worden.

Claudia Gadelha: “Dit is de nieuwe Claudia en ze is verdomd hard te verslaan. Je kan geen ander resultaat verwachten als je steeds maar hetzelfde blijft doen. Ik ging de octagon in en daagde mijzelf uit tot het uiterste te gaan.”

Resultaten UFC 212 maincard

Divisie Resultaat Ronde Methode
Featherweight Max Holloway verslaat Jose Aldo 3 TKO
Women Strawweight Claudia Gadelha verslaat Karolina Kowalkiewicz 1 Submissie
Middleweight Vitor Belfort verslaat Nate Marquardt 3 Jurybeslissing
Middleweight Paulo Borrachinha verslaat Oluwale Bamgbose 2 TKO
Welterweight Yancy Medeiros verslaat Erick Silva 2 TKO

 

UFC 213

Na UFC 212, staat nu UFC 213 op de planning. UFC 213 tickets zijn inmiddels ook al te koop. UFC 213 reist af naar Sin City en opent in juli de deuren van de T-Mobile Arena te Las Vegas. De maincard zit weer bomvol met prachtige gevechten. Alistair Overeem zal ook weer de octagon betreden en Amanda Nunes probeert haar titel te verdedigen.

Tags: , , ,
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *