Yoel Romero en Robert Whittaker vervangen UFC 213 titelgevecht

Via ESPN maakte Dana White op 24 mei bekend dat Yoel Romero en Robert Whittaker voor de UFC Interim Middleweight titel gaan vechten tijdens UFC 213. Op 8 juli 2017 vindt UFC 213 in Las Vegas plaats. Onze landgenoot Alistair Overeem stapt dan ook de octagon in. Cody Garbrandt heeft in verband met een blessure moeten afzeggen.

Dana White: ‘After his last round of treatment in Germany, they told him he’d need four weeks to rest. That would have put him two weeks out from the fight’.

Yoel Romero vs. Robert Whittaker

Yoel Romero heeft al een lange MMA carriere achter de rug. Momenteel is zijn MMA record 13-1 en UFC record 8-0. De Cubaan won in 2000 op de Olympische Spelen een zilveren medaille voor de discipline ‘Freestyle Wrestling’. Yoel Romero ( a.k.a. Soldier of God ) maakte pas op 32jarige leeftijd zijn MMA debuut en won gelijk zijn 1ste 5 gevechten via een TKO.
In November 2016 vocht Yoel Romero tegen voormalig kampioen Chris Weidman. Romero kwam in de 3 de ronde keihard terug en met een ‘Flying Knee’ ging Weidman naar de grond. Romero had door zijn knappe prestatie in principe een titelgevecht verdiend. Na wat over en weer gaan qua speculaties en opties liet Bisping plots weten niet fit genoeg te zijn. Nu krijgt Romero dus tijdens UFC 213 een kans op de interim titel.

Robert Whittaker heeft ook al vaker in de octagon gestaan en zijn UFC record is 9-2. Whittaker is een echte atleet, want al zijn laatste 7 partijen won hij. De 26-jarige Whittaker komt uit Nieuw-Zeeland en verloor binnen de UFC 2keer op rij namelijk van Court McGee en Stephen Thompson. Sinds 2014 is Whittaker ( a.k.a. The Reaper ) overgestapt naar de Welterweight divisie.
In april 2016 werd Whittaker opgezadeld met de beruchte MMA vechter Ronaldo Souza. Whittaker bewees toen dat hij thuishoort in de top van de divisie. Nog nooit eerder vertoond, stopte hij Jacare Souza via een TKO. Door deze prachtige prestatie steeg Whittaker naar de 3 de plaats op de wereldranglijst.

UFC 213 tickets

UFC 213 tickets zijn inmiddels al te koop. Echter moet je wel naar Vegas vliegen om het event live bij te wonen. Geen straf natuurlijk, want een weekend Sin City is altijd geweldig. Alistair Overeem zal ook present zijn en is extra gemotiveerd om te winnen. Voor meer informatie over UFC 213 tickets klik hier.

Wedden op UFC

Natuurlijk is het mogelijk om bij de bekende bookmakers UFC weddenschappen te plaatsen. Echter staat eerst nog UFC Fight Night te Stockholm op de planning. Voor meer informatie en wedtips verwijzen we graag naar het volgende bericht.

Tags: , Robert Whittaker, , Yoel Romero
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *