#TBT UFC 203: Stipe Miocic en Jessica Andrade

Op donderdag is het weer tijd voor een ‘Throwback Thursday’ moment. We nemen dan graag een kijkje in de oude doos. Belangrijke events of UFC hoogtepunten uit het verleden komen dan ter sprake. Deze week is het de beurt aan UFC 203 waar Stipe Miocic onze landgenoot Alistair Overeem de baas was. Miocic zal aanstaande zaterdagnacht op zondag ( 4:00 uur Nederlandse tijd ) de octagon betreden tijdens UFC 211. Lees verder voor meer informatie over UFC 203 dat op 10 september 2016 plaatsvond.

UFC 203 Stipe Miocic vs. Alistair Overeem

Alistair Overeem wist helaas geen succes te behalen in Cleveland en greep vorig jaar dus naast de UFC titel. Hij hield het niet heel lang vol en werd al in de 1ste ronde KO geslagen door de Amerikaan Stipe Miocic. Overeem had geschiedenis kunnen schrijven, want er is nog maar slechts één mannelijke Nederlandse MMA vechter die een UFC titel op naam heeft. Aan Bas Rutten is die eer, maar zijn overwinning dateert van 1999.

Hoog tijd dat er weer een titel naar Nederland komt! Zelfs ondanks zijn verlies wist Overeem een bedrag van $ 800.000 bij te schrijven op zijn bankrekening. Qua salaris mag de Nederlander niet klagen, want ook na UFC 209 lag er een dikke cheque klaar.

Stipe Miocic KO’d Alistair Overeem

Alistair Overeem had zeker recht op dat titelgevecht dankzij een aantal prachtige resultaten. De afgelopen periode wist Overeem overwinningen te boeken op Stefan Struve, Roy Nelson, Junior dos Santos en Andrei Arlovski. Arlovski versloeg Overeem zelfs in eigen land, want tijdens het 1ste UFC event in Rotterdam was Overeem superieur.

Het titelgevecht was zeer spannend, want Miocic lag na ruim één minuut op de grond door een paar rake klappen van Overeem. Daarna probeerde Overeem d.m.v een nekklem Miocic te laten aftikken, maar zijn actie was geen succes. Daarna trok Overeem zelf aan het kortste eind en verloor de wedstrijd via een KO. Het gevecht kreeg wel de bonus voor ‘Fight of the Night’ toegewezen. De vraag is of Miocic wederom zijn titel succesvol kan verdedigen. Voor UFC 211 wedtips klik hier.

#AND STILL

Bekijk de video voor de rake klappen die Alistair Overeem uiteindelijk sterretjes bezorgde. Stipe Miocic wist succesvol zijn titel te verdedigen en deed dit op spectaculaire wijze. Menig mens houdt het nog geen halve minuut vol in de octagon, maar Overeem maakte het de kampioen toch nog even moeilijk.

Jessica Andrade verslaat Joanne Calderwood

Tijdens UFC 203 was ook Jessica Andrade van de partij en ze zal ook aankomende zaterdag de octagon instappen. Jessica mag dan gaan vechten voor de titel en proberen deze eindelijk af te pakken van Joanna. Alle respect voor Jedrzejczyk, want ze heeft nog geen één UFC gevecht verloren. Jessica Andrade beschikt op papier over de kwaliteiten om er een echte strijd van te maken. Haar gevecht tegen Calderwood leverde toen de ‘Performance of the Night’ bonus op. Klik hier voor nog meer informatie over Jessica Andrade en de noteringen voor UFC 211.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *