UFC 211 nabeschouwing; resultaten & gouden tips

Waarom 1 titelgevecht organiseren als het UFC rooster vol met kampioenen zit! Niet alleen Stipe Miocic, maar ook Joanna Jędrzejczyk verdedigde succesvol haar titel. De maincard stelde zeker niet teleur en beide kampioenen verlieten met de UFC gordel in de hand de octagon in Dallas. Wegens het tijdverschil starte de maincard pas om 4 uur s’nachts live op tv. Lees verder voor de resultaten en winnende wedtips die weddenufc.nl aanbood.

Stipe Miocic wint in ronde 1 via een TKO

Dat Stipe Miocic over Knock-Out power beschikt, is een feit. Ditmaal was het de beurt aan Junior dos Santos, want Miocic plaatste een rechtse met pure perfectie op het gezicht van dos Santos. De Braziliaan was van slag, wankelde, knielde naar de grond en de scheidsrechter stopte daarna zeer snel de wedstrijd. Al met al stonden beide zwaargewichten maar 2 minuten 22 seconden in de octagon. Binnen die 2,5 minuut wist dos Santos nog schade aan het been van Miocic toe te brengen. De kuit van de kampioen was zichtbaar rood en Miocic bewoog minder soepel. Miocic is wederom de beste ter wereld en de vraag is wie stapt er hierna met de kampioen de kooi in? Het is zeer moeilijk om als kampioen de zwaargewichtsdivisie te domineren. Miocic is een ware atleet en het is hem gelukt om jaar na jaar zijn skills te perfectioneren.

Gouden tips

Stipe Miocic heeft al een aantal keer zijn tegenstanders in de 1ste ronde verrast met een ware mokerslag van een stoot. Vorig jaar ging Alistair Overeem ook via deze manier naar de grond en verloor zijn kans op de titel.
In het UFC 211 voorbeschouwing artikel hebben wij beschreven dat het vermoedelijk een kort titelgevecht gaat worden. Plus naar aanloop van het UFC event veelvuldig als gouden tip Stipe Miocic als winnaar aangewezen. Ook de wijze van overwinning (KO) was een correct advies.
Houdt weddenufc.nl dus goed in de gaten om ook met UFC weddenschappen geld te verdienen. Niet alle tips zijn goud waard, maar kennis is macht! Hoe meer informatie er beschikbaar is, des te beter zijn de resultaten correct te voorspellen.

Stipe Miocic: “I am the best in the world”

Joanna Jędrzejczyk wint in ronde 5 via een unanieme jurybeslissing

Joanna Jędrzejczyk is een heldin, want in de UFC is ze nog steeds ongeslagen. Jędrzejczyk is de beste striker die de UFC tot nu toe ooit gekend heeft. Qua skills en stotencombinatie’s stijgt ze boven iedereen uit. Ook Jessica Andrade had geen passend antwoord op de aantal rake jabs en hooks die haar kant opkwamen. Joanna Jędrzejczyk is zo snel en effectief, dat ze records breekt betreft aantal significant geplaatste stoten. Tijdens UFC 211 waren dit er in totaal 225. Logisch dat Jessica Andrade niet zonder kleerscheuren de octagon verliet.

Echter hebben we veel respect voor het optreden van de 25jarige Braziliaanse. Ze maakte het Jedrzejczyk nog moeilijk, want constant zocht Andrade de aanval op. Ondanks de vele rake trappen en stoten, leek Jessica Andrade onvermoeidbaar. Gedurende 5 rondes gaf Jessica Andrade niet op en het werd een heus straatgevecht in de octagon. In de 1ste ronde zorgde ze zelfs voor een bult boven de wenkbrauw van de huidige kampioene. Ook waren een paar takedowns bijna geslaagd, maar Jedrzejczyk’s defensie was subliem. Jedrzejczyk won na 25 minuten het UFC 211 titelgevecht via een unanieme jurybeslissing ( 50-45, 50-44, 50-45 ).

Long Shot

Zowel de pro’s als kenners wezen unaniem Joanna Jedrzejczyk als winnaar aan. Qua skills loopt ze zover voor op haar concurentie, dat een tegenoffensief bijna onmogelijk uit te voeren is. Naar aanloop van het UFC 211 event hebben wij een aantal artikelen met UFC 211 wedtips geplaatst.
Aangezien Joanna Jedrzejczyk de duidelijke favoriete was, waren de noteringen voor winst niet hoog bij de bookmakers. Onder de 4.5 rondes was een gok ( oftewel een long shot ), maar bleek bijna succesvol. Hoe is het mogelijk dat Jessica Andrade 225 klappen kan opvangen zonder naar de grond te gaan? Plus incasseerde ze een aantal snoeiharde highkicks. Jesscica Andrade heeft als underdog een geloofwaardige prestatie en krachtige indruk achtergelaten. Als jong talent heeft Jesscica Andrade een gouden toekomst voor de boeg.

Joanna Jedrzejczyk: ” No one is taking this belt from me. Nobody!”

 

UFC 211 resultaten

In de UFC 211 nabeschouwing kan een overzicht van de resultaten van de maincard niet ontbreken. Zoals in de UFC vaak gebruikelijk is, winnen regelmatig de underdogs. Deze keer pakte echter zowel Miocic als Jedrzejczyk als favorieten de overwinning. Knappe prestaties van beide kampioenen, want het is niet vanzelfsprekend dat de titel lang op naam van dezelfde persoon blijft staan. Een enkeling is jaren lang de beste in zijn/haar divisie. Ronda Rousey, Conor McGregor en Demetrious Johnson zijn enkele voorbeelden van dominante UFC kampioenen. Nu kunnen we dus ook Stipe Miocic en Joanna Jedrzejczyk toevoegen aan dat rijtje. Helaas was er nog een last minute wijziging, want Henry Cejudo zou vechten tegen Sergio Pettis. Op 10 mei werd echter bekendgemaakt dat Cejudo wegens en handblessure heeft moeten afzeggen.

Divisie Resultaat Methode Ronde
Zwaargewicht Stipe Miocic verslaat Junior dos Santos TKO 1
Strogewicht Joanna Jedrzejczyk verslaat Jessica Andrade Jurybeslissing 50-45 50-44 50-45 5
Weltergewicht Demian Maia verslaat Jorge Masvidal Jurybeslissing 29-28 28-29 29-28 3
Vedergewicht Frankie Edgar verslaat Yair Rodriquez TKO (besluit dokter) 2
Middengewicht David Branch verslaat Krzysztof Jotko Jurybeslissing 29-28 28-29 29-28 3

UFC 211 bonussen

Bij alle UFC events worden er bonussen toegekend aan de beste prestaties van de avond. In Dallas ontvingen Chase Sherman en Rashad Coulter de ‘Fight of the Night’ bonus. Via een elleboog in ronde 2 werd Coulter KO geslagen door Sherman. Natuurlijk ging de bonus voor ‘Performance of the Night’ naar Stipe Miocic met zijn brute KO in ronde 1. De andere $50.000 werd bijgeschreven op de bankrekening van Jason Knight.

Tags: ,
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *