FIGHTS,

UFC Fight Night Stockholm: Gustafsson vs. Teixeira

Op 28 mei 2017 wordt UFC Fight Night 109 georganiseerd in Stockholm. De Zweed Alexander Gustafsson verzorgt het mainevent van de avond en stapt de octagon in met Glover Teixeira. Deze match-up stond gepland voor UFC Fight Night 69, maar wegens een blessure van ‘The Mauler’ werd deze geannuleerd. Eindelijk weer een UFC event in Europa, dus het tijdverschil is nu geen probleem. Lees verder voor wedtips en de volledige fightcard.

Wedden op Gustafsson vs. Teixeira

Bij Leo Vegas, Mr Green en 888Sport staan er zoals altijd weer vele wedopties online.
Op 18 mei zijn er bij Leo Vegas precies 26 wedopties beschikbaar voor het gevecht Gustafsson vs. Teixeira. Op dit moment is Alexander Gustafsson veruit de favoriet met een notering van 1.36. Terwijl bij winst van Glover Teixeira Leo Vegas 3keer je inzet uitbetaald. Glover Teixeira is dus duidelijk de underdog in deze match-up. De noteringen kunnen naar aanloop van het event nog wijzigen. Vaak zakken deze op de dag zelf, dus een prematch weddenschap is beter op voorhand te plaatsen.

Gustafsson wint via een finish

De notering voor Gustafsson is laag omdat hij zeer waarschijnlijk gaat winnen. Een andere mogelijkheid is dus om te wedden op de wijze van overwinning. Als tip adviseren wij dat Gustafsson wint via een finish. Dit houdt in dat er dus niet de volledige 5 rondes gevochten gaan worden. Plus dat Gustafsson wint via een KO/TKO of submissie. Mr. Green biedt op 23 mei de notering 1.90 aan voor dit eindresultaat. Zet dus €100 in en maak kans op €90.
Alexander Gustafsson vocht voor het laatst op 3 september 2016. Van zijn laatste 7 UFC gevechten ( 2012 – 2016 ) eindigde er 2 via een TKO. Tegen Jan Błachowicz pakte ‘The Mauler’ de overwinning via een unanieme jurybeslissing. Qua ervaring heeft Gustafsson zeker een streepje voor, want hij heeft tegen grootheden gevochten. Alexander Gustafsson verloor in zijn carriere nipt van Jon Jones en in 2015 was ook Daniel Cormier hem net de baas.

Glover Teixeira vocht vrij recentelijk nog tegen Jared Cannonier en op 11 februari 2017 won Teixeira via een jurybeslissing. Sinds 2012 maakt Glover Teixeira deel uit van de UFC. Bijna al zijn TKO/KO overwinningen waren via stoten. Aangezien Gustafsson groter is (1.95 mtr vs. 1.87 mtr) en over solide stand-up skills beschikt, kan deze methode minder succesvol zijn. Glover Teixeira takedown defentie is niet perfect met een percentage van 59%. Dus een mogelijkheid is dat Gustaffson de Braziliaan naar de grond wil werken. Agressief is de Zweed qua aanval, dus naar verwachting zijn er geen 5 rondes nodig voordat de winnaar bekend is. Glover Teixeira heeft ook minder gevechten van 5 rondes op naam staan. Qua uithoudingsvermogen is dat een stuk zwaarder dan 3 rondes.

Wedtips aantal rondes

Natuurlijk zijn er tegenwoordig veel meer wedopties beschikbaar, dus is er veel meer keus qua aantal weddenschappen. Niet alleen prematch, maar ook live kun je inzetten. Aangezien Alexander Gustafsson de favoriet is, is deze wedoptie niet zeer waardevol. Mits je gaat inzetten met hoge bedragen, want bij een inzet van €1000 win je alsnog €360.
Voor de gokkers onder ons, is een inzet op aantal rondes een mogelijkheid. Aangezien we niet voorspellen dat het gevecht eindigd in een jurybeslissing, is alles mogelijk vanaf ‘onder 4,5 rondes’.
Bij Leo Vegas krijgt deze wedoptie een notering van 1.46. Qua value is deze wedoptie dus nog steeds vrij laag.
Een betere keuzemogelijkheid is ‘over 2.5 rondes’ met een notering van 1.77. Hierdoor is je winstuitkering hoger als het resultaat correct is. Zet €100 in en maak kans op €77. Glover Teixeira is geen watje en is momenteel de nummer 2 op de wereldranglijst. Een potje vechten kan de Braziliaan wel. Naar verwachting houdt Teixeira het dus ook wel een aantal rondes uit tegen Gustafsson. Voor iemand die echt risico wil nemen kies de optie voor de winnende ronde 3 of 4. De notering voor deze wedoptie is 4.50.

Skills

BJJ en boksen zijn de technieken waarin Teixeira uitblinkt. Qua lengte is hij een stuk kleiner, dus het zal lastiger zijn om dichtbij Gustafsson te komen. Qua bereik is dat dus in het voordeel van de Zweed. De Braziliaan heeft zeker een aantal van zijn UFC gevechten via een KO/TKO gewonnen. Power zit dus zeker in zijn handen. Met name via stoten won Teixeira en sinds 2010 werden 9 gevechten op deze wijze bepaald. Naar verwachting kan Gustaffson zijn krachtige stoten zorgvuldig ontwijken en opvangen. Niet voldoende om een KO/TKO af te dwingen tegen ‘The Mauler’. Gustafson is vooral agressief in de octagon en gaat graag voor de takedown, maar kan ook rake klappen uitdelen.

Fightcard Gustafsson vs. Teixeira

UFC Fight Night’s staan garant voor veel entertainment. Gevechten met veel actie’s en vaak onverwachte resultaten. De Fightcard staat deze keer ook weer vol met heerlijke match-ups. Via een UFC Fight Pass abonnement is alles live te kijken via internet.

Divisie Gevecht
Light Heavyweight Alexander Gustafsson vs. Glover Teixeira
Light Heavyweight Volkan Oezdemir vs. Misha Cirkunov
Welterweight Peter Sobotta vs. Ben Saunders
Welterweight Abdul Razak Alhassan vs. Omari Akhmedov
Middelweight Jack Hermansson vs. Alex Nicholson
Welterweight Oliver Enkamp vs. Nordine Taleb
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *