Scorekaart Jose Aldo vs. Max Holloway

Op 3 juni 2017 vochten Jose Aldo en Max Holloway tijdens UFC 212 om de featherweight titel samen te voegen. De Braziliaan verloor middels een TKO en Max Holloway is nu officieel de featherweight kampioen. Holloway is zeer dominant, want hij heeft nu 11 UFC wedstrijden op rij gewonnen.

Scorekaart

Elk UFC gevecht wordt door een jury beoordeeld m.b.v. een scorekaart. Punten worden toegekend aan beide vechters en elke ronde ontvangen beide tegenstanders een score. Mocht de wedstrijd niet via een TKO/KO/submissie beslist worden, dan bepaald de eindscore het resultaat van de wedstrijd.
Tijdens Aldo vs. Holloway was er geen jurybeslissing noodzakelijk, want Aldo werd via een TKO verslagen in de 3 de ronde.
Op voorhand was Jose Aldo de favoriet om te winnen. Via weddenufc.nl hadden wij ook dit resultaat als meest waarschijnlijk aangewezen in onze UFC 212 voorbeschouwing. Echter werd Jose Aldo in de 3de minuut van de 3de ronde verrast door een paar rake klappen. Daarna benutte Max Holloway zijn snelheid en ging de aanval aan. Jose Aldo kon zich niet meer volledig verdedigen en Max Holloway won via een TKO en pakte de titel. Lees de UFC 212 nabeschouwing voor meer informatie over het UFC 212 event.

Max Holloway is de nieuwe kampioen, maar gedurende de 1ste en 2de ronde was Aldo op dreef. Als we de scorekaart mogen geloven stond Jose Aldo voor qua punten, echter was die TKO voor Max Holloway voldoende om de wedstrijd vroegtijdig af te sluiten.

UFC ranglijst

Elke divisie heeft een aparte ranglijst en deze staat weergegeven op de UFC website. Na elk titelgevecht wordt deze ranking aangepast en na de overwinning van Max Holloway is Jose Aldo een plaats gezakt. De Braziliaan is nu niet meer de 145 lbs kampioen, want Max Holloway heeft deze begeerde plek overgenomen. Jose Aldo zakte ook van de 6de naar de 10de plek op de ‘pound-for-pound’ ranglijst. Max Holloway daarentegen steeg door zijn overwinning naar de 5de plaats.

Ranking UFC vechter
Kampioen Max Holloway
1 Jose Aldo
2 Frankie Edgar
3 Ricardo Lamas
4 Cub Swanson
5 Chan Sung Jung
6 Anthony Pettis
7 Yair Rodriguez
8 Jeremy Stephens
9 Brian Ortega
10 Dennis Bermudez
Tags: , ,
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *