,

Nabeschouwing GLORY 42

GLORY 42 vond op 10 juni 2017 plaats in Parijs en werd vanaf 21:00 uur op Ziggo Sport Extra 1 LIVE uitgezonden. De fransman Cédric Doumbé nam het voor de 2de keer op tegen Nieky Holzken. Onze landgenoot wist helaas niet de titel mee terug naar Nederland te nemen. Via een jurybeslissing won Cédric Doumbé in een luidruchtige arena. Lees verder voor meer informatie over deze merkwaardige avond waar o.a. Groenhart werd aangevallen door toeschouwers.

Cédric Doumbé verslaat Nieky Holzken

Tijdens GLORY: Collision eind 2016 wist Doumbé de titel van Nieky Holkzen af te pakken, dus Holkzen was nu uit op wraak. Helaas mocht het niet baten, want wederom won de Fransman via een jurybeslissing. Tijdens het gevecht was het nog spannend, want de juryleden waren het niet unaniem eens met het scoreverloop. Uiteindelijk werden de punten alsvolgt verdeeld; 46-49 49-46 48-47 49-46 49-46 in het voordeel van Doumbé.

Nieky Holzken begon goed en agressief aan het gevecht, maar halverwege de wedstrijd nam Doumbé de controle over. Beide vechters raakten elkaar volop, maar de Fransman wist vaker en met meer succes door de verdediging van Holzken te breken. Aan het einde van het gevecht had Doumbé daardoor ook 2 keer zoveel rake trappen en stoten geproduceerd dan Holzken. Doumbé was weer zeer actief in de ring en liet zich niet in de hoek drijven door Holzken die graag actief naar voren vecht.
Met dit verlies lijkt het gouden tijdperk van Nieky Holzken helaas ten einde. Na 4 jaar de weltergewichtsklasse te domineren, is het duidelijk dat een nieuwe generatie kickboksers is opgestaan. De volgende stap voor Holzken wordt waarschijnlijk de overstap naar de boksring.

Murthel Groenhart KO’d Harut Grigorian op spectaculaire wijze

Voor aanvang van het gevecht gaf Murthel Groenhart al aan dat hij Harut Grigorian via een KO zou verslaan. Een man een man een woord een woord, maar met zijn KO zorgde Groenhart voor veel opschudding. Na een rake knie leek Grigorian aangeslagen en niet volledig meer bij zinnen te zijn. Er was duidelijk schade aan het gezicht te zien, want bloed stroomde uit de wenkbrauw van Grigorian. Nadat hij zich omdraaide en wegliep, deelde Groenhart een onverwachtse rechtse hoek uit.
Daarna ging Grigorian linea recta naar de grond en leek volledig buiten westen. Het bloed stroomde daarna van zijn gezicht op de mat en even was het stil in de zaal. Aangezien de scheids de wedstrijd niet stopte na de knie van Groenhart, was zijn klap volgens de regels. Het feit dat Harut Grigorian zelf stopte met zichzelf te verdedigen, was geen reden voor Murthel Groenhart om geen genadeslag uit te delen.

‘Hij draaide zich om, ik liep achter hem aan en deelde een rechtse hoek uit. Dat is alles. Ik heb niets verkeerd gedaan. Het gebeurde allemaal tijdens het gevecht. In de regels staat dat je je altijd moet verdedigen.’

Murthel Groenhart krijgt klappen van toeschouwers

Het gevecht tussen Murthel Groenhart en Harut Grigorian had daarna nog een merkwaardiger einde. Nadat Harut Grigorian op de grond lag, vierde Murthel Groenhart zijn overwinning in de ring. Groenhart werd toen in de ring aangevallen door omstanders en ving een paar rake klappen op.

‘De mensen raakten emotioneel, maar zoiets hoort niet. We trainen hard en dit hoort niet bij de sport. Het doet nu zeker pijn. Ik denk dat het is gebroken.’

Het tumult bij Glory 42 in Parijs was vervolgens groot en vele mediakanalen deden verslag van deze onsportieve aanval. Groenhart was ook even aangeslagen, want hij zat na de aanval toch even uitgeteld op de grond. Het leek erop dat zijn kaak gebroken was, maar gelukkig was dat niet het geval.

GLORY 42 fightcard

Het GLORY 42 event vond in Parijs plaats en Nieky Holzken verloor helaas van de Fransman Cédric Doumbé. Naast het mainevent van de avond vochten er meerdere Nederlanders waaronder Murthel Groenhart vs. Harut Grigorian. GLORY 42 heeft veel mediaaandacht gehad, want nog nooit waren er toeschouwers de ring ingevlogen om een vechter na de wedstrijd aan te vallen. In onderstaande table de resultaten van de GLORY 42 fightcard.

Resultaat Methode Score/Ronde
Cedric Doumbe verslaat Nieky Holzken Split Decision 46-49 49-46 48-47 49-46 49-46
Christian Baya verslaat Massaro Glunder Split Decision 29-28 28-29 29-28 29-28 30-27
Murthel Groenhart verslaat Harut Grigorian KO Ronde 2
Christian Baya verslaat Anatoly Moiseev Split Decision 29-28 29-28 28-29 28-29 30-27
Massaro Glunder verslaat Niclas Larsen TKO Ronde 1

GLORY 43 New York

Het mainevent Nieky Holzken vs. Cédric Doumbé zit er weer op en helaas heeft onze landgenoot de titel niet kunnen heroveren. De jonge Fransman heeft laten zien dat hij bij de beste ter wereld thuishoort en wist het publiek te vermaken met zijn aparte vechtstijl. Na een succesvolle, maar ook rare avond wegens de aanval op Groenhart, kijken we nu uit naar het volgende GLORY event.
GLORY 43 wordt op 14 juli in MSG te New York gehouden. De fightcard is nog niet volledig gevuld, maar een aantal gevechten zijn al bekend.

Divisie Gevecht Tegenstanders
Featherweight Finale Toernooi Winnaar Semifinale A vs. Winnaar Semifinale B
Heavyweight Co-Main Event Benjamin Adegbuyi vs. Nog niet bekend
Lightweight Gevecht  Josh Jauncey vs. Nog niet bekend
Featherweight Semifinale Toernooi gevecht B Matt Embree vs. Kevin Vannostrand
Featherweight Semifinale Toernooi gevecht A Giga Chikadze vs. Aleksei Ulianov
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *