Conor McGregor vecht tegen Floyd Mayweather – 26 augustus in Las Vegas

Eindelijk zijn de geruchten bevestigd. Bokslegende Floyd Mayweather maakt op 26 augustus zijn rentree. Mayweather neemt het in Las Vegas op tegen de Ierse UFC legende Conor McGregor. Lees verder voor meer informatie over dit spraakmakende gevecht van de eeuw.

Record Floyd Mayweather

Mayweather maakte in september 2015 bekend te stoppen met boksen. Hij is ongeslagen in de boksring met een record van 49-0. Zijn gevechten breken records na records qua PPV aantallen en qua kaartverkoop. In 2015 vocht Mayweather nog 2 keer en won van zowel Manny Pacquiao als Andre Berto. In zijn carriere heeft Mayweather een ongekend groot bedrag bij elkaar gevochten. Hij staat daarom ook bekend als Floyd ‘Money’ Mayweather. De geruchten gaan dat zowel Mayweather als McGregor minimaal $100 miljoen verdienen aan deze match-up.

Record Conor McGregor

Conor McGregor is ook al een legende in de vechtsportwereld. De 28-jarige Ier is de 1ste ooit die er in geslaagd is om in 2 verschillende gewichtsklassen kampioen te worden. Tijdens UFC 194 versloeg Conor McGregor via een paar rake klappen Jose Aldo. Binnen 13 seconden lag Aldo knock-out op de mat. Door deze overwinning was McGregor dus de kampioen in de Vedergewichtsklasse. Daarna won McGregor van Eddie Alvarez tijdens UFC 205 en hiermee pakte McGregor ook de Lichtgewichtstitel.

MMA is een fysiek zware sport en de UFC is de grootste Mixed Martial Arts organisatie ter wereld. Een sport domineren in zo’n grote organisatie is enkel voor de beste atleten ter wereld weggelegd. Sinds dag 1 dat Conor McGregor voor de UFC vecht, is hij al duidelijk geweest over zijn doel. Hij wil de beste ter wereld worden oftewel G.O.A.T. ( Greatest Of All Time). Als McGregor in Las Vegas Mayweather weet te verslaan, dan verdiend de UFC kampioen deze titel.

 

We’re not just here to take part, we’re here to take over.
— Conor McGregor

 

UFC resultaten Conor McGregor

Conor McGregor zijn UFC resultaten zijn indrukwekkend. In totaal heeft McGregor 9 keer gewonnen en slechts 1 keer verloren van Nate Diaz. De Ier is dus zeer succesvol in de octagon. Tijdens UFC 194 won McGregor de 145 lbs titel en tijdens UFC 205 gooide McGregor ook de 155 lbs gordel over zijn schouder.

Resultaat Record Tegenstander Methode Event
Winst 21-3 Eddie Alvarez TKO UFC 205
Winst 20-3 Nate Diaz Beslissing UFC 202
Verlies 19-3 Nate Diaz Submissie UFC 196
Winst 19-2 Jose Aldo KO UFC 194
Tags: ,
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *