GLORY 42 voorbeschouwing

GLORY 42 vindt aanstaande zaterdag op 10 juni 2017 plaats in Parijs en wordt vanaf 21:00 uur op Ziggo Sport Extra 1 LIVE uitgezonden. De fransman Cédric Doumbé (66-4-1) neemt het voor de 2de keer op tegen onze landgenoot Nieky Holzken (90-12). Nieky Holzken aast op die titel!

Cédric Doumbé favoriet

Tijdens GLORY: Collision wist Doumbé de titel van Nieky Holkzen af te pakken. Diezelfde avond vocht ook Badr Hari tegen Rico Verhoeven, waar Badr uiteindelijk verloor. Nieky Holzken is duidelijk uit op wraak, want de titel moet weer mee terug naar Nederland.
Holzken is normaal gezien een zeer gecalculeerde vechter en extreem technisch. Echter tijdens GLORY: Collision was de voormalige kampioen niet in topvorm. Was zijn slechte optreden te wijden aan emoties? Gedurende het gevecht liet Holkzen teveel ruimte vrij waardoor Doumbé venijnige kicks en upper cuts kon plaatsen. Holzken was succesvol met z’n jabs, maar het was niet voldoende om de jury te overtuigen.

Nu 6 maanden later staat eindelijk de rematch op de GLORY agenda. Nieky Holzken heeft veel tijd gehad om zich metaal en fysiek voor te bereiden. Naar verwachting zal het er hard aan toegaan tijdens de volle 5 rondes. Een KO/TKO wordt niet gezien als mogelijke optie tijdens deze rematch.
Doumbé mogen we niet onderschatten, want de kampioen oogt ondanks zijn jonge leeftijd (24 jaar) vol zelfvertrouwen. Zijn aanval is zeer onvoorspelbaar en qua actie’s is Doumbé zeer creatief. Doumbé is ook zeer snel en na zijn 1ste overwinning voorspellen wij helaas wederom een nederlaag voor onze landgenoot Holzken.

Resultaten Nieky Holzken

Nieky Holzken heeft al een lange en succesvolle carriere achter de rug. Van zijn laatste 5 gevechten verloor hij er maar één. Zijn wraak zal zoet zijn bij een overwinning op Cedric Doumbe aanstaande zaterdag.

Datum Resultaat Methode Ronde
10-12-2016 Verloor van Cédric Doumbé Jurybeslissing 5
21-10-2016 Won van Murthel Groenhart Jurybeslissing 5
16-04-2016 Won van Yoann Kongolo Jurybeslissing 5
04-12-2015 Won van Murthel Groenhart Jurybeslissing 5
07-08-2015 Won van Raymond Daniels TKO 3

GLORY 42 live kijken

Het mainevent Nieky Holzken vs. Cédric Doumbé wordt LIVE uitgezonden op tv. In Nederland is het zoeken naar een internet livestream dus niet nodig. GLORY 42 wordt vanaf 21:00 uur LIVE uitgezonden op Ziggo Sport. Voor de volledige tvgids klik hier.

GLORY 42 fightcard

Het GLORY 42 event vindt ditmaal in Parijs plaats en Nieky Holzken neemt het dus op tegen de fransman Cédric Doumbé die in eigen land voor eigen publiek zal vechten. Naast het mainevent van de avond vecht ook Murthel Groenhart tijdens GLORY 42. Groenhart won recentelijk nog in Den Bosch en neemt het nu alsnog op tegen Harut Grigorian. De ( Belgische ) Armeen won 3 van zijn 4 GLORY gevechten en staat momenteel op de 5de plaats van de ranglijst. In Den Bosch moest hij helaas op het laatste moment opgeven wegens een blessure. Nu is Harut Grigorian gelukkig weer fit en Murthel Groenhart zit lekker in het wedstrijdritme na zijn overwinning in de Brabanthallen.

GLORY 42 tickets

Via de officiele website van Accor Hotels Arena zijn er nog GLORY 42 tickets beschikbaar. Het prijsverschil is afhankelijk van de locatie van de zitplaats. Hoe dichterbij de ring, hoe duurder de tickets worden. Vanaf €25 tot €100 euro zit je op de tribune en vanaf €100 euro in de zaal. Qua prijs zijn deze tickets dus relatief goedkoop. UFC tickets zijn vaak duurder en daarnaast ook sneller uitverkocht.

Tags: , ,
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *