Michael Bisping vs Georges St-Pierre tijdens UFC 217

Op woensdag 2 augustus maakte de huidige kampioen via ‘UFC Tonight’ bekend dat de deal voor UFC 217 rond is. Dit houdt dus in dat Michael Bisping daadwerkelijk de octagon instapt met Georges St-Pierre. Niet zoals verwacht tijdens UFC 216 maar tijdens UFC 217 dat plaats vindt op 4 november 2017 in de Madison Square Garden Arena te New York. 

Michael Bisping

De 38 jarige Engelsman is een bekende binnen de UFC. Zijn record staat momenteel op MMA 30-7 / UFC 20-7 en Michael Bisping is sinds vorig jaar de Middleweight kampioen. Ruim 10 jaar geleden kwam Michael Bisping de UFC binnen via ‘The Ultimate Fighter Finale’. Tijdens die finale vocht hij tegen Josh Haynes en won via een TKO in de 2de ronde.

Het duurde daarna erg lang voordat Bisping mocht vechten voor de titel. Inmiddels had hij al 24 partijen gevochten, maar tijdens UFC 199 was het eindelijk zover voor ‘The Count’. Toen kwam Luke Rockhold zonder tegenstander te zitten nadat Chris Weidman geblesseerd afhaakte. Michael Bisping greep zijn kans en accepteerde het gevecht met enkel nog 2 weken te gaan voor aanvang van het gevecht. Door deze omstandigheden durfde bijna niemand een stuiver te wedden op een overwinning, maar Bisping bewees het tegendeel en sloeg Rockhold KO in de 1ste ronde.

Daarna verdedigde Michael Bisping tijdens UFC 204 voor de 1ste keer succesvol zijn titel tegen Dan Henderson. Tijdens dit titelgevecht ging Bisping 2 keer naar de grond, maar wist toch aan het langste eind te trekken. Naar verwachting zou Bisping gaan vechten tegen Yoel Romero, maar de UFC heeft besloten om St-Pierre zijn terugkomst met een titelgevecht te verzilveren.

’This is actually the third time I’ve been offered this fight. The ship sailed twice, on this occasion, the third occasion, it set up sailing but it did a U-turn and it pulled up in New York City and off got a chirpy little Englishman who’s going to fight Georges St-Pierre. Put it in your diaries. Do not miss it. We’re taking over.’ – Bisping

Georges St-Pierre

Georges St-Pierre is een legende binnen de MMA-wereld. De 36 jarige Canadees wordt gezien als één van de beste vechters met een huidig record van MMA 25-2 / UFC 20-2.

St-Pierre is ook een oude rot in het vak en kwam de UFC binnen in 2004 en won tijdens zijn debuut van Karo Parisyan. Later dat jaar verloor ‘GSP’ zijn 1ste Welterweight titelgevecht van Matt Hughes.
Na vijf opeenvolgende UFC overwinningen mocht St-Pierre het opnieuw proberen. Opnieuw was Matt Hughes zijn tegenstander en toen won Georges St-Pierre via een TKO en was de kampioen. Heel lang duurde zijn kampioenschap niet, want ‘GSP’ verloor gelijk zijn titel aan Matt Serra.

Gelukkig wist hij na dat verlies zich te herpakken, waarna St-Pierre aan de meest succesvolle periode uit zijn carriere begon. In 2008 won ‘GSP’ zijn titel terug en verdedigde de gordel daarna maar liefst 9 keer met succes.
Na zijn laatste overwinning op 16 november 2013 besloot St-Pierre een stap terug te doen en gaf door deze beslissing zijn titel vrijwillig op. Als UFC fans wachten we al ruim 3 jaar op dit moment, want de legende gaat een comeback in de Middleweight divisie maken.

Tags: , , UFC 217
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *