Mousasi vs. Weidman, duidelijke mening van de profs

Het gevecht van Gegard Mousasi vs. Weidman houdt de gemoederen al geruime tijd bezig. Het zal niemand ontgaan zijn dat Gegard Mousasi het gevecht won na een discutabele beslissing.

Vragen over de bekwaamheid van de scheidsrechter en de NYSAC staan nu centraal. Ook was het onderwerp op Chris Weidman en zijn acties gericht. Probeerde hij gemoedwillig de regels in zijn voordeel te gebruiken? Bleek deze tactiek echter zijn afgang te worden of was Weidman onschuldig? Vele kenners, UFC fans als andere UFC vechters hebben een sterke mening weten te vormen. Hieronder een paar spreekmakende opmerkingen.

Micheal Bisping over Mousasi vs. Weidman

Zoals algemeen bekend neemt Michael Bisping nooit een blad voor de mond. De brutale Engelsman heeft over alles wel een uitgesproken mening en is niet bang om andere hierbij verbaal tegen de schenen te schoppen. De middengewicht kampioen vindt het allemaal maar overdreven en is zeker niet te spreken over Weidman en zijn kinderachtige gedrag in de octagon. Hij vond vooral de slordigheid van Chris Weidman’s striking opmerkelijk. Plus nadat Gegard Mousasi hem klem had, probeerde Weidman door zijn handen naar de grond te brengen de regels te manipuleren. Volgens Bisping moet je vechten als een echte vent en niet proberen onder het duel uit te komen door listig te zijn. Bisping was het ook niet eens met #towelgate en Daniel Cormier zijn tovertruc op de weegschaal tijdens de weigh-ins.

Demetrious Johnson over Mousasi vs. Weidman

Demetrious Johnson domineert de vlieggewicht divisie al lange tijd.  Hij heef al 9keer zijn titel succesvol weten te verdedigen. Nu aan hem de zware taak om tijdens UFC Fight Night Kansas City zijn tegenstander Wilson Reis te verslaan. Voor elk UFC event is er een press-tour dus ‘Mighty Mouse‘ stond de media te woord en een vraag over Mousasi vs. Weidman was natuurlijk niet te missen. Zijn mening rondom het co-main event van UFC 210 was ook vrij direct. Johnson vindt dat als je met vuur speelt je je handen kunt branden. Spelletjes spelen is niet de slimste optie volgens hem. Daarnaast vind Johnson dat Gegard Mousasi over gegronde skills beschikt en ook een sterke stand up techniek heeft. Johnson voorspelt dat Mousasi zeker een kansmaker is voor de UFC titel als de UFC zijn contract verlengt.

 

Tags: , , ,
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *